Pastarąjį kartą Vyriausybė pasitarime dėl tokio Vidaus reikalų ministerijos siūlymo diskutavo spalio pabaigoje ir tada ministras Tomas Žilinskas teigė, jog siūlymui iš esmės pritarta.

Anot vidaus reikalų ministro, turėtų būti registruojamos ir jau naudojamos kortelės.

Pataisas parengusi ministerija tikisi, kad naujovė padėtų kovoti su telefoniniais sukčiais.

Dalis mobiliojo ryšio operatorių sako, kad išlaidas, kurias jie patirtų dėl naujosios tvarkos, turi kompensuoti valstybė.

Bendrovės „Tele2“ ir „Bitė Lietuva“ Vyriausybės yra paprašiusios kitų metų biudžete numatyti beveik 9 mln. eurų, kurie būtų skirti padengti jų išlaidas ir investicijas, susijusias su išankstinio mokėjimo SIM kortelių registravimu.

VRM aiškina, kad numatomas išlaidas detalizavusi bendrovė „Tele2“ nurodė, kad jai registracija kainuos 8,3 mln. eurų, tačiau bendrovė esą nurodo tik vieną ir pačią brangiausią registracijos alternatyvą – fizinę registraciją, kuri vyktų bendrovės salonuose ar net siunčiant kurjerius kiekvienam klientui.

„Manome, kad toks modelis yra nepamatuotai neproporcingas ir dirbtinai branginantis registracijos kaštus, nes net nesvarstoma galimybė registraciją atlikti moderniomis elektroninėmis ryšio priemonėmis“, – aiškina ministerija.

Kartu VRM pabrėžia, kad įstatymo projekte numatomas gana ilgas registracijos laikotarpis – iki 2018 metų liepos 1 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)