Yra daugybė veiksnių, siejančių sėkmingus žmones, vienas iš jų – kelyje pasiekta branda ir augimas.

Steve‘as Sieboldas, parašęs knygą „How Rich People Think“ („Kaip mąsto turtingieji“), per daugiau nei trisdešimt metų apklausė daugiau nei tūkstantį milijonierių, siekdamas išsiaiškinti, kas jiems atnešė sėkmę ir turtus. Atsakymas yra gana paprastas: Steve‘as išsiaiškino, kad visiškai nesvarbu, kur jie gimė, ir netgi kokioje šeimoje. Svarbiausias dalykas, kuriuo išsiskiria šie milijonieriai, yra jų mentalitetas, jų nenumaldomas noras pasiekti savo tikslą, niekam neleidžiant jų sustabdyti. Būtent toks nusiteikimas ir padėjo šiems sėkmingiems žmonėms susikrauti turtus.

Štai septynios frazės, kurių niekada neišgirsite iš sėkmingo žmogaus lūpų, nes jos prieštarauja jų nesulaikomai natūrai.

1. „Nekenčiu savo darbo“

Žr. taip pat: „Nekenčiu šios įmonės“, „Mano vadovas idiotas“

Viena iš geriausių sėkmingų žmonių savybių yra ta, kad jie niekada neatsiliepia neigiamai apie savo darbą ar darbo vietą, ką jie beveiktų ir kur beatsidurtų konkrečiu gyvenimo laikotarpiu. Net atsidūrę nepatogioje situacijoje ar supami neigiamos energijos, jie visada vengia pirmiau paminėtų frazių. Tokios frazės tik sulėtina kelionę į sėkmę, daugiau nieko. Vietoj to, kad įžeidinėtų žmogų, darbą ar bendrovę, jie siekia išspręsti problemą naudodami objektyvius faktus, taktiką ir išlikdami visiškai neutralūs.

2. „Tai neteisinga“

Žr. taip pat: „Aš vertas(-a) daugiau“

Jūsų konkurentas (-ė) gavo premiją, pagyrimą ar pripažinimą, o jūs – nieko, nors esate dukart labiau pasišventęs (-usi) darbui ir dukart produktyvesnis (-ė).

Turtingi žmonės niekada nedaro tokios klaidos, kaip dejavimas ir skundai dėl neteisingo gyvenimo. Gyvenimas ir nėra teisingas, reikia prie to priprasti. Sėkmė nėra dovanojama – ją reikia užsidirbti, o sunkiai dirbant dar reikia ir įrodyti, kad jūs jos nusipelnėte. Jokiais atvejais neverta dejuoti ir skųstis, žmogaus kaip asmenybės progresą nulemia iniciatyvumas, o ne inertiškumas. Jei iškelsite sceną, tai neigiamai atsilieps jums patiems. Jei manote, kad jūs vertas (-a) daugiau, įrodykite tai – sunkiai padirbėkite ir pademonstruokite tai, ko pasiekėte.

3. „Čia taip nedaroma“

Žr. taip pat: „Nes mes visada darėme šitaip“

Inovatyvumas yra viena iš pagrindinių sėkmingo žmogaus bruožų, iš kokios srities jis bebūtų. Reikia išmokti priimti naujus dalykus ir nebijoti nepaisyti visuotinai priimtos tvarkos. Niekas nepasiekė naujų rezultatų neišbandęs naujų dalykų.

Pavyzdžiui, Steve‘as Jobsas: jis labai domėjosi inovacijomis, ir ši aistra nutiesė jam kelią link tokių naujovių, kaip „iPhone“ ir „iPad“ – įrenginių, kurie pakeitė pasaulį. S. Jobsas kartą pasakė: „Požiūris į inovacijas atskleidžia skirtumą tarp lyderio ir sekėjo.“

„Well Said, Inc.“ prezidentė Darlene Price pasidalijo su leidiniu „Business Insider “ patarimais apie tai, kaip darbe išlaikyti atvirą protą ir neužkirsti kelio inovacijoms: „Net jei jūs nesutinkate su kokia nors idėja, sakykite: „O, kokia įdomi idėja. Kaip tai veiks?“ – pataria D. Price. – Arba: „Tai visai kitoks, neįprastas metodas. Aptarkime visus „už“ ir „prieš“.

Nebūkite užsispyrę ir nebijokite naujų dalykų – kitaip sėkmės nematysite.

4. „Tai ne mano darbas“

Žr. taip pat: „Ne mano problema“, „Man už tai nemoka“

Yra viena svarbi taisyklė, kurios laikosi sėkmingi žmonės: jei tau šypsosi sėkmė, tu padedi jos siekti kitiems. Šį punktą iliustruoja Warrenas Buffettas, kuris pasakė: „Šiandien kažkas sėdi pavėsyje, nes prieš daug metų kažkas kitas pasodino medį.“

Kartu su komanda tikslas pasiekiamas greičiau, o jei veiki vienas, tikslo gali ir nepasiekti. Turtingi ir sėkmingi žmonės žino, kad tikroji jų sėkmės ir reputacijos priežastis yra sunkus jų verslo ar organizacijos darbuotojų ar narių darbas ir pasišventimas.

5. „Tai neįmanoma“

Žr. taip pat: „Šito padaryti neįmanoma“, „Aš negaliu šito padaryti“

Sėkmingi žmonės žino, kad ribos ir suvaržymai egzistuoja tik mūsų prote, labiausiai save stabdome mes patys. Tokios frazės nereikalingos, jos tik stabdo mūsų progresą ir užkerta kelią sėkmei.

Pirmaujantys asmenys neeikvoja energijos skųsdamiesi barjerais ir kliūtimis, jie ją sutelkia į problemų sprendimų paiešką, taip pat jie pasitelkia kūrybingumą. Iš sėkmingo žmogaus lūpų niekuomet neišgirsite tokių žodžių, kaip „negaliu“, „nedarysiu“, „neįmanoma“. Jie žino, kad skundai jiems nepadės, tad verčiau imasi konkrečių žingsnių.

6. „Aš galėjau...“

Žr. taip pat: „Aš turėjau...“, „Verčiau jau būčiau...“

Apgailestavimas yra vienas nemaloniausių ir neproduktyviausių žmogiškų jausmų: kai vis grįžtame į laikus, kai „būtume galėję“ padaryti kažką, kol dar galėjome, ir tik dūsaujame. Sėkmingi žmonės neleidžia sau apgailestauti dėl praeities. Nes gyvenime jie arba imasi galimybės nepaisydami šansų ir apverčia viską aukštyn kojomis, arba palikę vieną galimybę imasi kitos. Apgailestavimas dar niekam nepadėjo išspręsti problemų.

7. „Neturiu pasirinkimo“


Žr. taip pat: „Neturiu kitų galimybių“, „Padariau viską, ką galėjau“

Visada, visose situacijose yra daug pasirinkimų ir galimybių, o sėkmingi žmonės žino, kuo grįsti kelią link šių galimybių.

Darlene Price nurodė: „Kai sakome, kad mes neturime pasirinkimo, save suvokiame kaip auką – manome, kai turime mažiau galios nei mūsų aplinka.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)