„Rinkdamiesi, kur vykdyti pakankamai didelės apimties plėtrą, be Lietuvos dar svarstėme Lenkiją, Baltarusiją, Vokietiją ir Kanadą. Lietuvą pasirinkome, nes šalyje yra mus mums reikalingus specialistus ruošiančių universitetų ir išsilavinusių žmonių. Be to, lyginant su Rytų Europos šalimis, kuriuose buvo ir dar yra įsikūrę mūsų padaliniai, Lietuva yra stabilesnė lokacija, žmonės gali laisvai keliauti tiek į Europos šalis, tiek į JAV. Toks mobilumas mums yra svarbus“, - teigia „Exadel“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Fima Katzas.

„Exadel“ Lietuvoje planuoja kurti informacinių technologijų produktus draudimo, komercinės ir investicinės bankininkystės, turto valdymo ir kituose sektoriuose dirbančioms bendrovėms. Be to, planuojama, kad Lietuvoje dirbsiantys programuotojai prisidės kuriant automobilines sistemas, sumažinančias avarijų tikimybę esant prastoms oro sąlygoms. Tiesa, kol kas detalesnė informacija apie šį projektą nėra atskleidžiama, rašoma "Investuok Lietuvoje" pranešime spaudai.

„Hewlet-Packard“, „General Electric“, AT&T, „ReadHat“, „Microsoft“, „Bank of America“, UBS ir kitoms pasaulyje žinomoms bendrovėms paslaugas teikianti „Exadel“ iki šiol daugiausiai įdarbino aukščiausios kvalifikacijos programuotojus, tačiau ateityje daugiau dėmesio skirs pradedantiesiems ir viduriniosios grandies informacinių technologijų specialistams, projektų vadovams bei kokybės valdymo specialistams.

„Plėsdami veiklą Lietuvoje stengsimės dar glaudžiau bendradarbiauti su Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje esančiais universitetais. Viena vertus, mes dalinamės žiniomis ir patirtimi su studentais, akademine bendruomene. Antra vertus, gabiausiems studentams siūlome galimybę įsidarbinti bendrovėje. Manome, kad tai abiems pusėms naudingas bendradarbiavimas“, - sako F. Katzas.

Tiesa, ne visi planuojami priimti darbuotojai dirbs naujame biure Vilniuje. Bendrovė taip pat turi padalinį Klaipėdoje, bei planuoja atidaryti biurą Kaune, kur taip pat ieškos specialistų.

„Exadel“ plėtra svarbi tuo, kad vienu metu vyksta ne tik informacinių technologijų bendrovių pamėgtame Vilniuje, bet ir kol kas informacinio technologijų bendrovių iš užsienio šalių neatrastoje Klaipėdoje. Neabejotinai, bendrovės plėtra ir bendradarbiavimas su vietos aukštosiomis mokyklomis prisidės prie Uostamiesčio patrauklumo informacinių technologijų įmonėms“, - teigia užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Bendrovė taip pat turi biurus JAV, Lenkijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Ukrainoje ir Baltarusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)