„Nestle“, gaminanti „KitKat“ ir „Aero“ šokoladinius batonėlius, teigia, kad įmonės mokslininkai nustatė būdą, kaip kitaip suformuoti cukraus struktūrą, kad jo būtų panaudota 40 proc. mažiau. Bendrovė tvirtina, kad tai įmanoma įgyvendinti, nepakeitus gaminio skonio.

„Nestle“ žada patentuoti savo atradimus ir jau nuo 2018 metų pradėti naudoti naująjį cukrų savo produkcijos gamyboje.

„Nestle“ mokslininkai pakeitė cukraus struktūrą taip, kad jis ištirptų daug greičiau. Pakeitus cukraus struktūrą, skonio receptoriai apgaunami ir gaminys atrodo saldesnis nei iš tikrųjų, tvirtina „Nestle“.

Bendrovės vyriausiasis technologas Stefanas Ketsikasas (Stefan Catsicas) šį darbą pavadino „iš tiesų novatorišku moksliniu tyrimu“.

Sunku apibendrinti, kiek cukraus yra šokolade, nes jo kiekis įvairiuose gaminiuose skirtingas. Bet pieniniame šokolade paprastai yra 50 proc. cukraus, dalis jo gaunama iš naudojamo pieno. Baltajame šokolade gali būti iki 60 proc. cukraus. Cukraus kiekis juodajame šokolade labai skiriasi. Jame gali būti iki 40 proc. cukraus, bet taip pat gali jo apskritai nebūti, nors daugumai žmonių toks šokoladas būtų pernelyg kartus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)