„Atvirai šnekant, negalime leisti, kad Europos ir euro zonos finansinių paslaugų centras būtų ne Europoje ir ne euro zonoje ir kad jis laikytųsi savo paties taisyklių ir reguliavimo reikalavimų“, – pareiškė jis europarlamentarams.

„Negalime leisti, kad tai nutiktų. Turime laikytis tvirtos pozicijos šiuo klausimu. Alternatyvų nėra“, – pareiškė jis.

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May žada pradėti dvejų metų skyrybų su ES procesą 2017 metų kovą, tačiau kol kas oficialiai dar neišdėstė savo tikslų. ES lyderiai savo ruožtu atsisako pradėti derybas, kol ji neaktyvuos ES Lisabonos sutarties 50 straipsnio ir nepradės oficialios pasitraukimo iš Europos bloko procedūros.

Tačiau vienam fotografui pavyko užmesti akį į numanomą Britanijos strategiją: pirmadienį vieno britų parlamentaro padėjėjo, išeinančio iš Išstojimo iš ES departamento Dauningo gatvėje, rankose jis pastebėjo memorandumą, kuriame tarp nurodymų tikslų buvo „išsaugoti pyragą jį suvalgius“.

Iš memorandumo taip pat galima spręsti, kad Britanijai greičiausiai nepavyks išlikti Europos bendrojoje rinkoje ir kad ji sieks per dvejus metus užbaigti derybas, o ne jas pratęsti. Taigi, Londonas nesistengs užsitikrinti pereinamąjį laikotarpį, kad sušvelnintų staigaus pasitraukimo iš ES poveikį.

Tuo tarpu J. Dijsselbloemas pareiškė, kad jam yra „labiau priimtinas“ scenarijus, pagal kurį Didžioji Britanija sutiktų laikytis visų finansinėms paslaugoms nustatytų ES taisyklių.

Visgi jis pažymėjo, kad Didžioji Britanija, regis, yra tvirtai pasiryžusi susigrąžinti suverenumą ir nesutiks su sąlygomis, kurios neatsiejamos nuo ES bendrosios rinkos, įskaitant laisvą žmonių judėjimą.

„Negalime leisti, kad kokia nors trečioji šalis turėtų priėjimą prie Europos finansinių paslaugų rinkos ir tuo pat metu nukryptų nuo ES taisyklių“, – pareiškė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)