Pasak VTD vadovės Jurgitos Kazlauskienės, Bergeno gyventojai pasiturintys, o vietos medicininė infrastruktūra nėra pakankama.

„Tai, kad turime tiesioginius skrydžius – puiki sąlyga turistų srautams augti, tačiau dėl pasiturinčių klientų iš Skandinavijos konkuruoja daugelis šalių. Lietuvai tenka konkuruoti su Vokietija ir Izraeliu, aktyviai į rinką žengia ir bulgarai, vengrai, slovėnai bei čekai. Medicinos turistas – pasiturintis žmogus, pripratęs klausimus spręsti operatyviai, gauti kokybišką aptarnavimą, todėl itin svarbu – lankstumas ir paslaugumas. Medicinos ir sveikatos paslaugas teikiančioms įmonėms dažnai tenka atlikti Lietuvos pristatymo darbą. Patenkinti klientai tampa puikia reklama visai šaliai“, – sako J. Kazlauskienė.

Bergene Lietuvos sveikatos turizmo potencialą pristatys VTD, „Medicinos diagnostikos ir gydymo centro“, „Hotel Palanga Spa“, „Eglės sanatorijos“, „Spa Vilnius“, „IDW Esperanza Resort“, „Litcare“, „Hof Hotel“, Lietuvos kurortų asociacijos bei „Verslas ir poilsis“ atstovai. Renginyje dalyvaus Norvegijos kelionių organizatorių, turizmo agentūrų, draudimo kompanijų ir fondų, medicinos įstaigų, korporatyvinių įmonių bei žiniasklaidos atstovai.

Specialistai sako, kad į Lietuvos odontologijos klinikas atvyksta daug klientų iš Skandinavijos. Pavyzdžiui, aktyviausiai odontologijos paslaugomis domisi ir naudojasi norvegai. Sulaukus 18 metų, valstybė jiems nebekompensuoja dantų gydymo, o privačios paslaugos kainuoja labai brangiai – 10-12 kartų brangiau nei Lietuvoje. Kita vertus, norvegai įtariai žiūri į tai, kas pigu, todėl ne mažiau svarbu įtikinti, kad Lietuvoje sveikatos turistams teikiamos paslaugos atitinka aukščiausius europietiškus standartus.

Tai – jau trečiasis VTD organizuojamas Lietuvos sveikatos turizmo skatinimasis renginys užsienio rinkose šį rudenį. Spalio mėnesį analogiški renginiai vyko Jekaterinburge (Rusija) ir Minske (Baltarusija).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)