„Tikėtina, kad turėsime Darbo kodeksą įgyvendinimą nukelti, kad galėtume pasiruošti jo įgyvendinimui. (...) Yra įvairios datos. Jeigu suspėtume, tai gal ir šioje sesijoje galėtume patvirtinti (pataisas - BNS), bet gal tai nebūtų išsamiai įžvelgti trūkumai, kurie dabar yra nurodyti. Manykime, kad galbūt balandžio 1 dienai galėtume išspręsti tą klausimą“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V.Pranckietis.

Anot jo, neketinama iš esmės taisyti jau parengto 2017 metų valstybės biudžeto projekto, tačiau jei Darbo kodekso įsigaliojimas bus atidėtas, atitinkamai bus koreguojamas ir biudžetas.

„Esminių pakeitimų dėl biudžeto mes nematome, esminis dalykas yra, ar mes jį galime tvirtinti tokį, jeigu priimame Darbo kodeksą su visomis biudžetinėmis pasekmėmis. Manau, kad tai yra trijų savaičių laiko apsisprendimas, kaip tai turėtų įvykti. Yra keli variantai - Darbo kodeksą galima atidėti pusei metų, kad suderintume visus iki šiol nesuderintus dalykus. Seimas yra patvirtinęs dalį pataisų. Dalis dar nepatvirtinta ir ten, manau, yra esminiai dalykai“, - kalbėjo V.Pranckietis.

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis praėjusią savaitę sakė, kad naujojo socialinio modelio įgyvendinimas didintų 2017 metų valstybės biudžeto deficitą, todėl bent dalies įstatymų įsigaliojimą reikėtų atidėti pusmečiui. Anot jo, bus siūloma atidėti priemonių, kurios biudžetui yra „nepakeliamos“, įgyvendinimą.

Anksčiau „valstiečiai“ sakė, kad jiems reikia pusmečio patobulinti Darbo kodeksą, o kitų socialinio modelio įstatymų įsigaliojimą atidėti metams.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis BNS yra sakęs, kad Darbo kodeksas mažiausiai susijęs su biudžetu, todėl jis gali įsigalioti ir anksčiau negu kiti šio modelio įstatymai.

Dabar numatytos 2017 metų biudžeto išlaidos, susijusios su naujuoju socialiniu modeliu, siekia apie 250 mln. eurų. Jos sudarys apie 0,6 proc. prognozuojamo bendrojo vidaus produkto (BVP). Finansų ministerija prašo Europos Komisijos (EK) socialinį modelį pripažinti struktūrine reforma ir su juo susijusioms išlaidoms taikyti išlygą, skaičiuojant kitų metų viešųjų finansų deficitą.

Baigiantis kadenciją Seimas nuo sausio turintį įsigalioti Darbo kodeksą lapkričio pradžioje šiek tiek pataisė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)