Taip jis reagavo po pirmadienį paviešintos Lietuvos darbdavių konfederacijos pozicijos, kad ji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS) pateikė pasiūlymus dėl naujojo Darbo kodekso, o mainais pažadėjo įsipareigoti padidinti darbuotojų atlyginimus.

Šį klausimą R. Dargis antradienį aptarė ir su naujuoju Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.

„Aš pabrėžiu, kad vertinu nacionalinius susitarimus ir manau, kad jie yra labai svarbūs, bet į tokį susitarimą turėtų būti įtraukta gerokai daugiau dalykų. Kalbėjimas apie tai, kad jeigu pakelsit 5-6 proc. atlyginimus, mes jums padarysime kodeksą. Manau, kad čia ne valstybinio lygio kalba“, - BNS sakė R. Dargis.

„Jeigu kalbame apie nacionalinį susitarimą, reikia kalbėti apie visų parlamentinių partijų sutarimą su visomis verslo bendruomenėmis svarbiausiais valstybei klausimais. Visų pirma, reikia kalbėti apie susitarimą dėl švietimo, dėl regionų ir demografijos, dėl biurokratinio aparato peržiūrėjimo, valstybės sąnaudų valdymui peržiūrėjimo. Atlyginimai būtų tik viena iš bendro žmonių gerbūvio kėlimo dalių“, - tęsė pramonininkų vadovas.

Anot jo, bet kokie nacionaliniai susitarimai turėtų būti apsvarstyti verslo bendruomenėse.

„Svarbiausias dalykas yra ne formalioji pasirašymo dalis, o įsipareigojimų vykdymas. Tam informacija turi būti atnešta iki kiekvienos įmonės, kad mes suprastume, ką įsipareigojame, ir ta įsipareigojimas turėtų prasmę“, - sakė R. Dargis.

Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danukas Arlauskas pirmadienį portalui DELFI teigė, kad jo atstovaujama organizacija Valstiečių ir žaliųjų sąjungai pasiūlė, ką būtų galima daryti su naujuoju Darbo kodeksu.

Sutarus dėl pasiūlymų, darbdaviai įsipareigotų tam tikru dydžiu padidinti darbuotojų algas. Jis pabrėžė, kad pasiūlymas neaptartas tarp skirtingų verslo organizacijų ir neaišku, ar visos jos pritartų.

Valdantieji „valstiečiai“ yra sakę, kad jiems reikia pusmečio patobulinti Darbo kodeksą, o kitų socialinio modelio įstatymų įsigaliojimą ketinta atidėti metams. „Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis BNS yra sakęs, kad Darbo kodeksas mažiausiai susijęs su biudžetu, todėl jis gali įsigalioti ir anksčiau negu kiti šio modelio įstatymai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)