Tai įtakingam žurnalui „Politico“ pranešė gerai informuotas šaltinis. Patvirtinti šios informacijos oficialiu lygmeniu leidiniui nepavyko.

Kaip rašo „Politico“, naujojo JAV prezidento ir J. Gray susitikimas, per kurį buvo aptartas galimas paskyrimas, vyko sekmadienį dieną.

J. Gray bendrovėje „Blackstone Group“ dirba nuo 1992 metų, jis valdo aktyvus, vertinamus 102 mlrd. dolerių. Aktyvus sudaro biurų pastatai, viešbučiai, gyvenamieji namai, taip pat prekybos centrai, veikiantys visame pasaulyje. J. Gray kilęs iš Čikagos, Pensilvanijos universiteto, Vortono verslo mokyklos absolventas – šioje aukštojoje mokykloje mokėsi ir Donaldas Trumpas.

Tiesa, žinoma, kad 45-erių metų investuotojas viena iš didžiausių aukų papildė demokratų partijos kandidatės Hillary Clinton fondą rinkimų kampanijos metu. Vis dėlto per visą rinkimų kampaniją jis palaikė ir respublikoną, ypač migracijos politikos klausimais.

Finansininko nuomone, reforma šioje sferoje padėtų „pritraukti į šalį daugiau žmonių su aukštuoju išsilavinimu ir išspręsti problemą, susijusią su tais asmenimis, kurie neturi dokumentų, kad galėtų mokėti mokesčius ar būti produktyvesni“.

Jis taip pat yra užsiminęs apie galimus privalumus šalies ekonomikai, laimėjus D. Trumpui.

„Mokesčiai greičiausiai bus sumažinti, reguliavimo mastas – švelnesnis, o galbūt ir didesnės biudžeto išlaidos, įskaitant ir į infrastruktūros sferą. Visa tai turėtų paskatinti augimą“, – sakė J. Gray nekilnojamojo turto konferencijoje.

Vis dėlto J. Grayne kartą yra perspėjęs, kad D. Trumpo milijardų vertės infrastruktūros projektai gali paspartinti infliaciją ir palūkanų normų augimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)