„Visuomet aktyviai dirbau, stengdamasi, kad būtų sudaryta laisvosios prekybos sutartis su Jungtinėmis Valstijomis. Derybose padarėme didelę pažangą, tačiau dabar ji nebus sudaryta“, – pareiškė ji po pokalbio su JAV prezidentu Baracku Obama, kuris su atsisveikinimo vizitu šiuo metu vieši Europoje.

„Esu tikra, kad vieną dieną galėsime prie jos sugrįžti“, – pridūrė Vokietijos vyriausybės vadovė.

Briuselis ir Vašingtonas dėl Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės (TTIP) sutarties siekė susitarti iki B. Obamos kadencijos pabaigos, tačiau pritrūko laiko.

Derybos dėl TTIP sutarties buvo pradėtos dar 2013 metais. Ja buvo siekta sukurti didžiausią pasaulyje laisvosios prekybos rinką, turėsiančią 850 mln. vartotojų.

Tačiau dalis visuomenės Europoje ėmė vis labiau priešintis šiai sutarčiai, nes vis skeptiškiau vertina globalizacijos naudą.

A. Merkel pripažino, kad „globalizacijai ... reikia suteikti žmogiškąjį veidą“, tačiau pabrėžė, kad pasaulis neturi sugrįžti į prieš globalizaciją buvusius laikus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)