Per rinkimų kampaniją D. Trumpas sakė, kad NAFTA yra blogiausia kada nors JAV pasirašyta pasirašyta sutartis, ir siūlė imtis protekcionizmo priemonių, kad būtų susigrąžintos dėl laisvos prekybos prarastos darbo vietos.

D. Trumpas yra sakęs, kad sieks iš naujo derėtis dėl šios 1994 metais sudarytos sutarties, pagal kurią buvo sukurta 530 mln. vartotojų turinti laisvosios prekybos zona, apimanti Kanadą, Meksiką ir JAV. Jis pridūrė, kad Jungtines Valstijose pasitrauks iš šios sutarties, jeigu nepavyks susitarti dėl naujų sąlygų.
J. Trudeau, aktyvus laisvosios prekybos gynėjas, nes tai skatina Kanados ekonomiką sakė žurnalistams, kad „svarbu, jog mes būtume atviri deryboms dėl prekybos susitarimų“.

„Jeigu amerikiečiai nori kalbėtis apie NAFTA, aš tik džiaugiuosi, galėdamas apie tai kalbėti“,– sakė jis ir pridūrė, kad laikas nuo laiko svarbu iš naujo įvertinti prekybos sutartis, kad jos tęstųsi ir būtų naudingos kanadiečiams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)