Teikiamomis pataisomis siūloma pagerinti smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių dalyvavimą viešuosiuose pirkimuose.

Naujasis pirkimų reguliavimas labiau pritaikomas aplinkosaugos, inovacijų politikos, socialiniams ir ekonominiams klausimams spręsti - trumpinami pirkimo procedūrų terminai, visi pirkimai perkeliami į elektroninę erdvę, atsisakoma Viešųjų pirkimų tarnybos sutikimų dėl pirkimo procedūrų nutraukimo, sutarčių keitimo ar sudarymo ilgesniam nei 3 metų laikotarpiui.

Kuriant palankesnes sąlygas smulkiojo ir vidutinio verslo atstovų dalyvavimui pirkimuose, įtvirtinamos nuostatos dėl pirkimo objekto skaidymo į dalis, tiesioginio apmokėjimo subrangovams. Taip pat nustatoma, kad reikalaujama tiekėjo apyvarta negali daugiau nei du kartus viršyti numatomos sutarties vertės.

Pataisos numato, kad perkančiosios organizacijos privalės palaipsniui mažinti kainos kriterijaus taikymą ir iki 2019 metų pirkimai, atliekami pagal kainos kriterijų, kiekvienais kalendoriniais metais negalės sudaryti daugiau kaip 60 proc. bendros pirkimų vertės, o nuo 2020 metų - ne daugiau kaip 30 procentų.

Įstatymų projektuose siūloma, kad vidaus sandoriai būtų leidžiami išskirtinai tarp tų įmonių, turinčių perkančiosios organizacijos statusą, ir tik tuomet, kai vidaus sandoriais nebus pažeidžiama Konkurencijos įstatyme įtvirtinta sąžiningos konkurencijos laisvę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)