Taikant bandomąjį klientų aptarnavimo modelį, pasiūlymo dėl kandidato į darbdavio siūlomas pareigas greičiau sulaukia ir per darbo biržas darbuotojų ieškantys darbdaviai.

Darbdaviams paslaugas teikia specialistų komandos, kurios identifikuoja įmonių poreikius ir teikia pagalbą apsirūpinant tinkamais darbuotojais.

Pagal naują modelį atsisakyta atskiro vien kliento registravimui skirto apsilankymo.

Kliento įdarbinimo galimybės vertinamos jau nuo pat pirmo jo vizito - darbo ieškančius žmones aptarnauja nuolatinis įdarbinimo konsultantas, kuris, įvertinęs asmens kvalifikaciją, kompetencijas ir jų paklausą, darbo patirtį ir kitus socialinius veiksnius, turinčius įtakos įsidarbinti, siūlo tolesnį įsidarbinimo planą. Iki tol per pirmą apsilankymą darbo biržoje buvo fiksuojami tik pagrindiniai faktai, reikalingi bedarbio statusui suteikti.

Lietuvos darbo birža bandomąjį klientų aptarnavimo modelį taiko 14-oje klientų aptarnavimo skyrių, esančių Alytuje, Kauno mieste ir rajone, Kaišiadoryse, Klaipėdoje, Skuode, Vilkaviškyje, Panevėžyje, Biržuose, Akmenėje, Šilalėje, Telšiuose, Molėtuose ir Širvintose. Planuojama, kad visas šalies darbo biržų tinklas pagal naują modelį pradės veikti nuo 2017 metų antrojo ketvirčio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)