Bendrovės penktadienį išsiuntė raštą (jo kopiją turi BNS), kuriuo prašoma biudžete numatyti 8,963 mln. eurų.

Vyriausybė šią savaitę svarstė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymą iki 2018 metų vidurio įpareigoti mobiliojo ryšio operatorius suregistruoti visas SIM korteles ir iš karto registruoti naujai parduodamas. Galutinį sprendimą numatoma priimti kitą savaitę.

Operatorių teigimu, paruošiamieji darbai turėtų būti pradėti jau kitų metų pirmąjį ketvirtį.

Pataisas parengusi VRM tikisi, kad naujovė padėtų kovoti su telefoniniais sukčiais. Be to, pasak vidaus reikalų ministro Tomo Žilinsko, tai prisidėtų prie kovos su terorizmu.

Daugiausiai išankstinio mokėjimo klientų turinti bendrovė „Tele2“ teigia, kad sprendimas sumažins konkurenciją ir padidins paslaugų kainas. „Omnitel“ savo ruožtu tvirtina, jog įtakos kainoms tai neturės, o padės mažinti nusikalstamumą. Tuo metu „Bitė Lietuva“ aiškina pritarianti idėjai, tačiau teigia, kad ją įgyvendinti reikėtų visos ES mastu, nes nusikaltėliai galės nesunkiai įsigyti SIM korteles kaimyninėse valstybėse.

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, šiuo metu šalyje yra 1,564 mln. išankstinio mokėjimo abonentų. Daugiausiai jų (56,2 proc.) turi „Tele2“. „Omnitel“ ir „Bitė Lietuva“ užėmė atitinkamai 20,6 ir 23,1 proc. šios rinkos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)