Tai DELFI patvirtino Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Jos teigimu, J. Milius prašo teismo pripažinti neteisėtu Vyriausybės 2016-09-28 dienos nutarimą, kuriuo buvo atleistas iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus pareigų.

Buvęs tarnybos vadovas tai pat prašo grąžinti jį į pareigas ir priteisti vidutinį darbo užmokestį už visą priverstinės pravaikštos laiką nuo atleidimo iš pareigų dienos (t. y. 2016-10-05) iki teismo sprendimo įvykdymo dienos arba darbo užmokesčio skirtumą už šį laikotarpį, jeigu pareiškėjas bus įsidarbinęs kitoje darbovietėje.

Tiesa, kaip informavo padėjėja, skundas dar nepriimtas nagrinėti – spalio 24–osios nutartimi teismas nustatė terminą pareiškėjui skundo trūkumams pašalinti ir jį iki lapkričio 7–osios patikslinti.

DELFI nepavyko gauti J. Miliaus komentaro, mobiliuoju telefonu jis neatsiliepė, o į žinutę neatsakė.

VMVT interneto puslapyje skelbia, kad jos direktoriaus darbo užmokestis pastarąjį ketvirtį buvo 2 670 Eur.

Beje, vieną iš didžiausių sumų, kurias teismai priteisė neteisėtai atleistiems valstybės institucijų buvo beveik 110 tūkst. Eur (t. y. 377 tūkst. Lt). Prieš penkerius metus ją prisiteisė buvęs Lietuvos darbo biržos vadovas Vidas Šlekaitis.

Spalio pradžioje VMVT laikinu vadovu buvo paskirtas buvusio direktoriaus pavaduotojas Deividas Kliučinskas.

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame aiškinasi, ar šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per kadenciją baigiančio Seimo narį „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

J. Milius kartu su V. Baltraitiene taip pat buvo sulaukę prieštaringų vertinimų dėl dalyvavimo vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (311)