Kaip patvirtino Alytaus teritorinės darbo biržos direktorius Regimantas Mačiulis, darbo 64 atleidžiamiems žmonėms tikrai atsiras. Kai kurios įmonės jau iš anksto siūlo vietas.

Į Alytaus teritorinę biržą jau kreipėsi keletas įmonių, kurios išreiškė norą įdarbinti „Coca-Cola“ gamyklos darbuotojus. Tai įmonės „Kauno grūdai“, „Klaipėdos mėsa“, Lentvaryje įsikūrusi įmonė „Repro-Pet“.

Alytaus teritorinės darbo biržos atstovai buvo susitikę su „Coca-Cola“ gamyklos darbuotojais ir informavo juos apie įsidarbinimo galimybes, laisvas darbo vietas.

Spalio mėnesio pabaigoje gamykloje planuojama organizuoti atvirų durų dieną darbdaviams, ketinantiems įdarbinti gamyklos darbuotojus.

Čia atvyks ir Alytaus teritorinės darbo biržos specialistai, kurie darbdaviams pristatys finansinės paramos galimybes įdarbinant minėtus asmenis.

Iš pradžių darbdavių, norinčių įdarbinti gamyklos darbuotojus buvo nemažai, tačiau daug kas persigalvojo, nes ne visos įmonės gali pasiūlyti tokį atlyginimą, kokio norėtų „Coca-Cola“ gamyklos darbuotojai.

„Tų žmonių atleidimas didelio poveikio vietos darbo rinkai nepadarys.

Mes darbo vietų turime pakankamai. Klausimas tik, ar „Coca-Cola“ gamyklos darbuotojai yra pasirengę užimti tas laisvas darbo vietas, ar jiems tos darbo vietos bus patrauklios, nes gamykloje „Coca-Cola“ žmonės išties turėjo neblogas darbo sąlygas ir vietas“, - kalbėjo R. Mačiulis.

Pasak jo, „Coca-Cola“ darbuotojams, kurie neatitiks reikiamos kvalifikacijos, bus sudarytos visos galimybės persikvalifikuoti.

„Ne paslaptis, kad šiandien kai kurios įmonės susiduria su dideliais sunkumais ieškant darbuotojų. Į mus šiuo metu kreipiasi nemažai ieškančių darbuotojų darbdavių iš aplinkinių regionų.

Jie nereikalauja ypatingos kvalifikacijos, gali parūpinti ir savo transportą, nuvežti ir parvežti iš darbo“, - apie darbo galimybes kalbėjo R. Mačiulis.

64 darbuotojai iš „Coca-Cola HBC Lietuva“ Alytaus gamyklos bus atleisti iki kitų metų vasario mėnesio.