Jos jau kurį laiką veikia Naujojoje gatvėje esančiame prekybos centre „Iki“, o visai neseniai tokia naujovė atsirado ir parduotuvėje „Maxima“ Santaikos gatvėje. Ar daugėjant savitarnos kasų, sumažės įprastinėse kasose dirbančių darbuotojų ir kiek žmonių neteks darbo?

Kaip teigė, „Maximos LT“ Korporacinių reikalų departamento direktorius Rosvaldas Gorbačiovas, dėl to, kad parduotuvėje atsidarė šešios savitarnos kasos, darbuotojų atleisti neplanuojama.

Anot jo, Santaikos gatvėje esančioje „Maximoje“ lankosi dideli pirkėjų srautai, todėl savitarnos kasos buvo įrengtos siekiant, kad pirkėjai galėtų apsipirkti greičiau ir patogiau.

„Pastebėjome, jog pirkėjai iš tiesų mėgsta apsipirkti savitarnos kasose. Kai kurie jų savitarnos kasų ieško, apsipirkinėja tik jose. Paprastai maždaug 20 - 30 proc. visų pirkėjų naudojasi būtent savitarnos kasomis“, - sakė R. Gorbačiovas.

Vieni pirkėjai savitarnos kasomis džiaugiasi, kiti jas peikia.

„Nesuprantu, čia gal taip taupo parduotuvės? Man patogiausia, kai mane aptarnauja. O savitarnos kasose reikia žinoti, ką spausti, ką pasirinkti. Paspaudus ką nors ne taip, vis tiek tenka kviesti pardavėją ir taip tik gaišinasi laikas“, - teigė prie prekybos centro sutikta pirkėja Nijolė.

Kitas apsipirkti atvykęs alytiškis tikino, kad jam jokio skirtumo, kokioje kasoje apsipirkti. „Gal savitarnos kasoje gerai tai, kad nereikia ilgai laukti eilėje, bet aš labiau pripratęs prie įprastų. Teks priprasti ir prie naujų“, - sakė Algis.

Savitarnos kasos yra įrengtos ir daugelyje kitų miestų esančiose „Maximos“ parduotuvėse.