„Mes dar pernai siūlėme veikloms, susijusioms su namų ūkiu ir miesto švara, taikyti lengvatinį tarifą, kad metams verslo liudijimas kainuotų simboliškai – tik vieną eurą. Bet buvome neišgirsti. Tas pat ir dabar. Kyla klausimas, kam suteikiamas šiuo atžvilgiu prioritetas? Kompiuterių salonams, kurie moka lengvatiniu tarifu, ar miesto švarai, higienai, tvarkai, neįgaliųjų priežiūrai, aktyviai gyvensenai. Netikiu, kad Kauno mieste veikla užsiima tik trisdešimt auklių, reiškia, kitos dirba nelegaliai ir verslo liudijimo neperka, deja“, – sakė Kauno miesto savivaldybės opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kupčinskas.

Savivaldybės administracijos Finansų ir ekonomikos skyriaus vedėjo Algimanto Lauciaus aiškinimu, nagrinėjant 2015 ir 2016 metų duomenis, pastebima, kad pajamų už verslo liudijimus savivaldybė šiemet gavo daugiau, ir parduota 770 verslo liudijimų daugiau. Dvylikai veiklų buvo nustatytas minimalus vieno euro mokestis, bet šiomis veiklomis besiverčiančiųjų liko beveik tiek pat, kiek anksčiau. Todėl ateinantiems metams siūlomos tokios pačios, kaip šiemet, verslo liudijimų kainos.

Už konservatorių siūlymą sumažinti kai kurioms veikloms tą kainą iki minimalaus vieno euro mokesčio balsavo vos 13 politikų, o Kauno miesto savivaldybės taryboje jų yra 41.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)