Siekdami nustatyti turistų asmenybės tipus, ekspertai rėmėsi pasaulinės apklausos duomenimis. Vienas iš keliautojų tipų yra „naudingų pasiūlymų medžiotojai“.

Tokie žmonės siekia iš kelionės maksimalių paslaugų, dažnai keliauja su vaikais. Tai paprastai 25-34 m. amžiaus turistai, uždirbantys vidutines pajamas.

Antrajai grupei priklauso pirmos klasės turizmo gerbėjai. Šios kategorijos keliautojų amžius siekia 25-49 metus. Jie uždirba nemažai, per daug neriboja savo išlaidų ir paprastai keliauja su partneriu.

„TripAdvisor“ ekspertai taip pat išskyrė grupę socialinių turistų, kurie vyksta ilsėtis tik su draugija. Individualiai keliaujantys turistai, priešingai, mieliau keliauja vieni.

Abiejų paminėtų grupių atstovai gali būti nuo 25 iki 49 metų amžiaus, jų pajamos gali būti įvairios.

Vadinamieji „turistai-tyrinėtojai“ skiria daug laiko informacijos apie maršrutus, restoranus, viešbučius, pramogas paieškai.

Šiai grupei priklauso maždaug 25-49 m. amžiaus keliautojai, uždirbantys nemažas pajamas.

„Keliautojai-konservatoriai“ paprastai vyksta ilsėtis į vieną ir tą pačią vietą. Dėl to jiems prireikia mažiau laiko kelionės planavimui ar informacijos paieškai.

Paprastai – tai 35-64 m. amžiaus vyrai su kukliomis pajamomis, paprastai keliaujantys vieni. Apklausa internetu, kuria remiantis buvo paskelbtos minėtos išvados, buvo atltikta šių metų vasarą, joje dalyvavo per 36 tūkst. žmonių iš 33 šalių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)