"Iš valstybinės struktūros pereiti į verslą - nemažas pasikeitimas. Dabar tikslas - ieškoti efektyviausių veiklos būdų. Kaip ir bet kokios naujovės, šis darbas reikalauja susikaupimo, kaip bet koks naujas darbas - sukelia stresą", - Eltai sakė V. Latvienė.

"Achemos grupėje" V. Latvienė dirba nuo rugpjūčio 1 dienos.

Iš VMI viršininkės pareigų V. Latvienė atsistatydino liepos 26 dieną. Tuomet pareigūnė teigė, kad Mokesčių inspekciją palieka savo noru po keletą mėnesių brandinto sprendimo iš esmės pakeisti veiklos sritį.

Finansų ministerijai pavaldžiai VMI V. Latvienė vadovavo nuo 2002-ųjų rugsėjo. VMI viršininkės pareigas laikinai eina jos pavaduotoja Birutė Černiuvienė.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento Bronislovo Lubio kontroliuojama "Achemos grupė" pernai pasiekė 1,465 mlrd. litų apyvartą, o šiemet ją ketina padidinti iki 1,667 mlrd. litų.

"Achemos grupės" įstatinis kapitalas siekia 603 mln. litų. Didžiausios "Achemos grupės" įmonės - Jonavos azotinių trąšų gamybos bendrovė "Achema" bei didžiausia uosto krovos bendrovė Klaipėdos jūrų krovinių kompanija ("Klasco"). Koncerne dirba 5,3 tūkst. žmonių.

Iš valstybės biudžeto finansuojama VMI administruoja daugiau kaip 25 rūšių mokesčius, iš kurių svarbiausi - pridėtinės vertės, gyventojų pajamų bei kiti. VMI sistemoje, kuriai priklauso ir 10 teritorinių valstybinių mokesčių inspekcijų, visoje Lietuvoje dirba apie 3,8 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją