Naująjį Ekscelencijos centrą planuojama įkurti Nacionalinio Fizikinių mokslų ir technologijų centro pastate, Saulėtekyje, Vilniuje. Čia įsikurs laboratorijos, skirtos naujos kartos fotonikos komponentų bei mažų matmenų fotoninių sistemų kūrimui. Bendra projekto vertė - 20 mln. eurų. Dalį finansavimo šiam projektui planuojama gauti iš Europos Komisijos, teigiama pranešime spaudai.

Rengiant šį projektą FTMC bendradarbiauja su partneriais iš Ferdinando Brauno instituto Berlyne ir Fraunhoferio Taikomosios optikos ir tiksliosios inžinerijos instituto Jenoje. Projektas teikiamas pagal programos "Horizon 2020" kvietimą "Teaming".

Naujajame Ekscelencijos centre, remiantis Lietuvos lazerių pramonės tradicijomis, sukauptomis žiniomis ir patirtimi bei naujomis technologinės infrastruktūros galimybėmis, bus siekiama sukurti miniatiūrizuotas, "protingas" fotonines sistemas, kurios galės ne tik matuoti. Dėka integruotų elektroninių schemų ir specialios programinės įrangos jos dar galės analizuoti gautus signalus bei daiktų interneto pagalba perduoti gautus duomenis į mobiliuosius įrenginius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)