„Jekaterinburge Lietuvos sveikatos turizmo paslaugas pristatysime pirmą kartą. Tai – didelis pramonės centras, kurio gyventojams yra aktualios kokybiško poilsio, sveikatinimo paslaugos. Tiek Vilnius, tiek Druskininkai, tiek Birštonas ar Palanga gali drąsiai konkuruoti su kitų Europos šalių didmiesčiais, siūlančiais sveikatos turizmo paslaugas. Be to, mokame rusų kalbą, suprantame turistų iš Rytų mentalitetą, tad galime pasiūlyti jų poreikius atitinkantį aptarnavimą, kurio jie neretai pasigenda kitur,“ – teigia VTD vadovė Jurgita Kazlauskienė.

Pasak specializuoto turizmo žurnalo „TourProfi“ vyriausiojo redaktoriaus ir FIJET-Rusija (Pasaulinės turizmo žurnalistų asociacijos) viceprezidento Aleksejaus Vanchenko, šiuo metu visi Lietuvos kvietimai ir pasiūlymai, įskaitant atostogas, pažintinius turus, SPA, sveikatinimo ir medicinos paslaugas, vietinei Uralo rinkai yra labai įdomūs.

„Kituose Rusijos miestuose ar Europos šalyse šios paslaugos kainuoja gerokai brangiau. Tinkama infrastruktūra, kokybiškos paslaugos – visa tai jūs turite, tačiau Uralo regione dar nesate pakankamai žinomi kaip sveikatos turizmo šalis“, – sako A. Vanchenko.

Renginyje Jekaterinburge dalyvaus Jekaterinburgo kelionių organizatorių, agentūrų ir turizmo žiniasklaidos atstovai („JetSet“, Uralo avialinijos, „Evroport“, „OOO Vedi Tour Group Ural“, „Profi Travel“, „Kalipso-TUR“, „Zagranturne“, „ROSSTUR“, „Golden Travel“, „FIJET-Russia“, „UralTerra“, „Globus“, „OOO Grand Travel“ ir kt.). Lietuvos sveikatos turizmo potencialą renginyje pristatys VTD, „Medicinos diagnostikos ir gydymo centro“, „Hotel Palanga Spa“, AB „Eglės sanatorija“, UAB „Baltic Concierge group“, UAB „Verslas ir poilsis“ atstovai.

Lietuvos medicinos turizmo klasterio skaičiavimu, šiuo metu svečiai iš Rusijos ir Baltarusijos sudaro apie dešimtadalį mūsų šalies medicinos įstaigų klientų, tačiau vertinama, kad potencialas yra kur kas didesnis.

Kitas Lietuvos sveikatos turizmo skatinamasis renginys planuojamas spalio 27 d. Minske (Baltarusija), o lapkričio 24 d. – Bergene (Norvegija).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)