Svarstydamos galimybę kreiptis į teismą, „Apple“ ir Airija tvirtina, kad ES neinformavo apie pasikeitusį tyrimo pobūdį. Jų apeliacijos būtų panašios į „Intel“ korporacijos pateiktą skundą dėl to, kad ES pamynė korporacijos teises, atlikdama panašų tyrimą beveik prieš dešimtmetį.

ES konkurencijos komisarė Margherete Vestager patikino, kad tyrimas nepasuko nauja linkme ir kad „Apple“ ir Airija abi buvo nuolat informuojamos apie tyrimo eigą nuo jo pradžios 2014 m. iki rugpjūčio 30 d., kai Airijai buvo nurodyta atsiimti iš „Apple“ 13 mlrd. eurų mokesčių.

„Valstybė narė turi teisę žinoti tikslius kaltinimus ir jų pokyčius, – sakė Jacquesas Derenne, Briuselio „Sheppard, Mullin, Richter & Hampton LLP“ teisininkų kontoroje dirbantis advokatas. – Jeigu bus patvirtinta, kad galutinis sprendimas susijęs su klausimais, faktais ir net teisinėmis interpretacijomis, kurios nebuvo aptartos su valstybe nare, tai jau bus problema“.

Sprendime, kuris nuvilnijo per Atlantą, ES nurodė „Apple“ sumokėti Airijai 13 mlrd. eurų mokesčių. Bendrovei sudarytas sąlygas Europos Komisija įvertino kaip neteisėtą valstybės pagalbą, leidusią sumažinti pelno mokesčio tarifą iki 0,005 proc. 2014 m. JAV Iždas atsakė, kad ES įsivaizduoja esanti „viršvalstybinė mokesčių inspekcija“, kelianti grėsmę pasaulinės mokesčių reformos vystymui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)