Švedijos verslo apdovanojimų 2016 m. nugalėtojais tapo Vilniaus Universiteto prof. dr. Virginijus Šikšnys, bendrovė „LT Technologies“ ir startuolis „Trafi“.

„LT Technologies“ paskelbta nugalėtoja nominacijoje „Už tvarią plėtrą“, – pranešime spaudai cituojamas Lukas Danielevičius, „Business Sweden“ vadovas Lietuvai ir Lenkijai. – Įmonė įvertinta už sugebėjimą suderinti puikius finansinius rezultatus ir atsakingą požiūrį į aplinkosaugą; už aktyvią veiklą vietos bendruomenėje ir socialiai pažeidžiamų žmonių įdarbinimą ir už puikų pavyzdį, kad socialinė atsakomybė tampa būtinu ilgalaikio sėkmingo verslo ingredientu.“

Startuolis „Trafi“ paskelbtas nugalėtoju nominacijoje „Jaunasis metų verslininkas“. „Trafi“ apdovanotas už paprastą idėją, kuri, užčiuopta labai teisingu ir aplinkai reikalingu metu, tapo vienu progresyviausių produktų, norimų ne tik vietinėje, bet ir užsienio rinkose, – pranešime spaudai cituojamas Rolandas Valiūnas, advokatų kontoros „Valiūnas Ellex“ vadovaujantis partneris.

Šie metai yra pirmieji, kai buvo įsteigtas „Metų technologinės inovacijos“ prizas. „Prof. Virginijaus Šikšnio inovacija yra neeilinio potencialo pasauliniu mastu, – teigia Kęstutis Šliužas, „Teo“ ir „Omnitel“ vadovas. – Genomo redagavimo įrankio CRISPR/Cas9 atradimas iš esmės pakeis žmonių gyvenimo kokybę.“

Nugalėtojus išrinko „Švedijos verslo apdovanojimų 2016“ partneriai: paskirtoji Švedijos ambasadorė Lietuvai, Maria Christina Lundqvist, „Business Sweden“ vadovas Lietuvai ir Lenkijai, L. Danielevičius, „Teo“ ir „Omnitel“ vadovas K. Šliužas, „Valiunas Ellex“ vadovaujantis partneris R. Valiūnas, DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

Rinkdami nugalėtoją nominacijoje „Už tvarią plėtrą“, komisijos nariai vertino įmonių finansinius pasiekimus 2011–2016 m. ir indėlį į aplinkos ir socialinį tvarumą bei vadovavimąsi skaidraus verslo, pagarbos žmogui, visuomenei ir gamtai principais.

„Jaunuoju metų verslininku“ komisija norėjo išrinkti puikios reputacijos, novatorišką verslininką už įkvepiantį verslo vystymo pavyzdį. Rinkdama „Metų technologinės inovacijos“ nugalėtoją, komisija vertino įmonių, organizacijų ir individų išskirtines inovacijas.

Švedijos Verslo ir inovacijų ministro valstybės sekretorius Niklas Johanssonas sveikindamas renginio dalyvius, džiaugėsi, kad šiemetiniai apdovanojimai sutampa su 25 metų Lietuvos ir Švedijos diplomatinių santykių atnaujinimu.

„Lietuva – gera vieta plėtoti verslą. Ir kai kurie šiemetiniai apdovanojimų nugalėtojai tai tik patvirtina. <...> Kaip didžiausias investuotojas Lietuvoje, Švedija ir jos įmonės ne tik sukuria daug darbo vietų, suteikia kapitalą, bet duoda ir dar kai ką švediško – inovacijų dvasią“, – sakė jis ir vylėsi, kad ateityje Švedijos ir Lietuvos verslo bendradarbiavimas prisidės prie viso regiono plėtros.

Švedijos verslo apdovanojimai Lietuvoje organizuojami 11–us metus. Renginiu siekiama skatinti Švedijos-Lietuvos bendradarbiavimą, pabrėžiant įsimintiniausius įmonių bei organizacijų veiklos rezultatus, artinti minėtų šalių verslo visuomenes, pateikti teigiamų verslumo ir darnios plėtros pavyzdžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)