„Mano prognozė lieka ta pati: šitoje kadencijoje Darbo kodeksas bus pataisytas“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė A. Butkevičius.

Paklaustas, kada tai įvyks, Vyriausybės vadovas sakė, kad laiko pakaks. „Kadencija pasibaigs, kai ateis naujas Seimas. Mes turime dar rugsėjo mėnesį ir visą spalio mėnesį“, – sakė jis.

Seimo ketinimai trečiadienį svarstyti ir priimti tris Darbo kodekso pakeitimų projektus, kuriais ketinama tobulinti darbo santykių reglamentavimą, liko neįgyvendinti ir nusikels ateičiai. Manoma, kad jie bus svarstomi jau po spalio 9 d. vyksiančių Seimo rinkimų.

Trečiadienį Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK), pradėjęs nagrinėti Seimo narių pateiktus naujojo Darbo kodekso pakeitimų projektus, nusprendė daryti svarstymo pertrauką ir prašyti Vyriausybės išvados. Tai Seimo plenariniame posėdyje pranešė komiteto pirmininkė Kristina Miškinienė.

Naujas Darbo kodeksas įsigalios nuo 2017 metų. Politikai pripažino, kad priimant naują Darbo kodeksą buvo padaryta tam tikrų klaidų, todėl žadėjo taisyti kai kurias šio dokumento nuostatas.

Trečiadienį į Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę buvo įrašyti trys Darbo kodekso pataisų paketai. Juos parengė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Saulius Bucevičius, Seimo Socialdemokratų partijos frakcija ir Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas.

Seimas, ilgai diskutavęs dėl naujo Darbo kodekso, rugsėjo 14 dieną įteisino naują darbo santykių reguliavimą. Parlamentarai nepritarė Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlymams Darbo kodeksui, kuriais buvo siekiama labiau socialiai apsaugoti darbuotojus. Seimas paliko galioti šių metų birželio 21 d. savo priimtą naują Darbo kodeksą, primena ELTA.

Kaip siūlė D. Grybauskaitė, parlamentarai į Darbo kodeksą negrąžino nuostatos, kad darbuotojas yra silpnesnioji darbo santykių dalis.