„Dabar daug verslininkų nori būti inovatyvūs, bet jie tiesiog patobulina savo produktą ir pristato rinkai kaip novatorišką. Nusipirkti naujausių medžiagų ir detalių gali daug kas, bet tik sukūrus pridėtinę vertę sau ir klientams, galima kalbėti apie inovatyvų verslą. Nauji sprendimai atitinkamai reikalauja tiek kūrybinio polėkio, tiek specifinių žinių“, – teigia inovatyvų verslą konsultuojančios įmonės „Laurel Landmarks“ vadovė D. Evers.

Anot jos, klasikinis inovatyvaus verslo modelis neegzistuoja – tuo naujos idėjos ir yra unikalios. Novatorišką verslą įsuka du pagrindiniai veiksniai: novatoriškas mąstymas ir toks pats gyvenimo būdas. „Kuriant inovacijas kyla nesuskaičiuojamų teisinių sunkumų, tačiau trūksta ne tik sistemos, bet ir pačių žmonių lankstumo, drąsos laužyti nusistovėjusias taisykles“.

„Pagal šių metų Europos inovacijų švieslentės rezultatus, Nyderlandai yra vieni iš Europos novatorių lyderių, savo šalyje jau sukūrusių tvarią inovacijų sistemą. Mokytis iš geriausiųjų mums, sparčiai augančiai valstybei, yra privilegija, todėl gautas žinias pasistengsime realizuoti kurdami ir savo sėkmės istorijas“, – teigia ūkio viceministras Marius Skarupskas.

Inovacijų konferencijoje savo vizija apie ateities mokymąsi pasidalins socialinės Nyderlandų pradedančiosios įmonės „Konnektid“ įkūrėjas Michaelis Visseris, apie atviro kodo galimybes daiktų interneto pramonėje pasakos „Think.Innovation.“ vadovas Diderikas van Wingerdenas, konferencijoje taip pat dalyvaus Europos Komisijos atstovas Gordonas Campbellas, Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas, „Airbus Defense and Space“ atstovė Franziska Diesing ir kiti žinomi užsienio bei Lietuvos pranešėjai.

Konferencija „Inovacijos: ateitis prasideda šiandien“ organizuojama siekiant inicijuoti diskusiją apie teisinius inovacijų iššūkius, aptarti dabartinę inovacijų aplinką ir ieškoti sprendimų jai tobulinti. Konferencija vyks Jungtiniame gyvybės mokslų centre Saulėtekio al. 7.

Renginio metu taip pat bus apdovanotas 6-ąjį kartą vykstančio konkurso „Verslo ir mokslo partnerystė 2016“ nugalėtojas. Inovacijų konferencija ir konkursas yra Ūkio ministerijos organizuojamo „Inovacijų savaitės 2016“ renginių ciklo dalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)