S. Juodka anksčiau priklausė ir 2012 bei 2015 metais rinkimuose dalyvavo su Artūro Zuoko partija. Šiuo metu jis yra Liberalų sąjūdžio narys.

Informacijos nepaneigė

Praėjusią savaitę Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) paskelbė, kad po daugiau nei metus trukusio patikrinimo nustatė, jog per trejus metus (2012–2014 metais) šildymą sostinei tiekianti bendrovė „Vilniaus energija“ į šilumos kainas nepagrįstai įtraukė 24,3 mln. eurų.

3,3 mln. eurų, VKEKK duomenimis, buvo nepagrįstai skirti darbo užmokesčiui ir išeitinėms išmokoms.

Kaip DELFI anksčiau pasakojo VKEKK pirmininkė Inga Žilienė, patikrinimo metu nustatyta, kad tam tikriems darbuotojams buvo mokamos vienkartinės priemokos, išeitinės išmokos.

„Jos gerokai viršijo tiek Lietuvos, tiek pačios įmonės vidurkį. Pavyzdžiui, vienkartinė išmoka vienam darbuotojui išeinant iš darbo buvo per 500 tūkst. litų. Taip pat kai kuriais metais matome, kad kai kuriems darbuotojams buvo išmokamos šimtatūkstantinės ketvirtinės išmokos. Įmonė niekaip šių sąnaudų nepagrindė“, – sakė ji.

Prancūzijos koncerno „Veolia“ valdomos „Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas DELFI sakė, kad VKEKK pareiškimą komentuos tik po spalį vyksiančių Seimo rinkimų.

Gavę informacijos, kad 0,5 mln. litų išeitinę, kurią, VKEKK teigimu, apmokėjo vilniečiai, gavo S. Juodka DELFI kreipėsi į patį buvusį „Vilniaus energijos“ inovacijų direktorių.

– Praėjusią savaitę Kainų komisiją paskelbė, kad laikotarpyje tarp 2012 ir 2014 metų vienam „Vilniaus energijos“ darbuotojui buvo išmokėta 500 tūkst. litų išeitinė išmoka. Mano žiniomis, tas darbuotojas esate jūs. Ar tai tiesa?

– Aš nežinau nieko.

– Ar galite tai paneigti?

– Aš nežinau nieko. Nežinau, ką jūs čia pasakėte. Net neturiu ką jums pasakyti. Nesu viešas asmuo, nežinau, ką jums turiu pasakyti. Suprantate, jeigu aš būčiau viešas asmuo, turėčiau teikti jums informaciją, kadangi nesu viešas asmuo, kodėl aš ją jums turėčiau teikti?

– Prašau patvirtinti arba paneigti ir tiek.

– Matot, jūs pasakėte kažkokių krūvą dalykų, kurie yra man nežinomi. Kažkas kažkur kažkaip tai.

– Vienas dalykas: ar kai išėjote iš užimtų pareigų „Vilniaus energijoje“ gavote pusės milijono litų išeitinę išmoką?

– Aš šiuo atveju tų dalykų, apie kuriuos jūs kalbate, nesuprantu, nežinau ir nieko jums pasakyti negaliu. Nesu viešas asmuo ir manau, kad komentarų tiek, kiek turėčiau teikti, tiek ir pateikiau.

Svajūnas Juodka

– Kuo užsiimate šiuo metu?

– Galiu pakartoti: nesu viešas asmuo ir neprivalau pasakoti savo privataus gyvenimo.

Išsiskyrė su žmona

2015 metais S. Juodka su Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais) dalyvavo savivaldybių tarybų rinkimuose, tačiau išrinktas nebuvo.

Kaip matyti iš tuo metu Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktų duomenų, tuo metu jis jau buvo išsiskyręs su buvusia žmona Žydrūne Juodkiene.

Ž. Juodkienė buvo viceministre tuo metu, kai energetikos ministerijai vadovavo Jaroslavas Neverovičius. Po ministro atstatydinimo 2014 metais Ž. Juodkienė sugrįžo į savo buvusią darbovietę – „Vilniaus energiją“.

Gavo beveik milijoną pajamų

2015 metais VRK pateiktoje S. Juodkos turto ir pajamų deklaracijoje nurodoma, kad jis per metus gavo 935 866,88 litų (271,3 tūkst. eurų) pajamų ir sumokėjo 130 582 litų (39 tūkst. eurų) pajamų mokesčio.

2012 metais prieš Seimo rinkimus VRK pateiktoje buvusio „Vilniaus energijos“ darbuotojo deklaracijoje nurodoma, kad jis per metus gavo 366 728,53 litų (106,3 tūkst. eurų) pajamų ir sumokėjo 46 222 litų (13,4 tūkst. eurų) pajamų mokesčio.

Taigi jo pajamos tuo metu buvo daugiau nei dvigubai mažesnės nei deklaruotos 2015 metais.

2015 metais S. Juodka taip pat turėjo nekilnojamojo turto už 341 545 litų (99 tūkst. eurų), žemės už 30 816 litų (9 tūkst. eurų), banke laikė 273 300 litų (79 tūkst. eurų) ir turėjo iš „Swedbank“ 2003 metais gautą 372 360 litų (107 tūkst. eurų) paskolą.

Lyginant su 2012 metais, S. Juodkos privalomas registruoti turtas buvo sumažėjęs beveik trigubai. Maždaug tiek pat sumažėjo ir gauta paskola. Gali būti, kad tai galima paaiškinti skyrybomis.

Tačiau stipriai – beveik 20 kartų per tris metus paaugo S. Juodkos turimos piniginės lėšos.

Dirbo „Vilniaus vandenyse“

Kaip DELFI informavo „Vilniaus vandenų“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis, S. Juodka nuo 2013 metų rugsėjo iki 2016 metų vasario dirbo „Vilniaus vandenyse“.

„Iš įmonės išėjo šalių sutarimu. Jo pareigos buvo generalinio direktoriaus pavaduotojas kokybei ir saugai, jis buvo atsakingas už Geriamojo vandens, Nuotekų ir metrologijos laboratorijų, Kokybės ir aplinkosaugos, Darbų saugos ir sveikatos skyrių darbą“, – sakė jis.

Praeityje S. Juodka viešojoje erdvėje ne kartą buvo sietas su koncernu „Icor“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (523)