Vienas iš paskutinių pasaulio finansų sektorių privertusių suklusti startuolių - „Revolut“. Startuolio įkūrėjas Nikolajus Storonskis lankėsi Baltijos šalių vadovų konferencijoje „Lūžio taškas“ ir atskleidė, kaip užgimė bankinį sektorių drebinantis projektas.

Startuolio „Revolut“ paslauga jau naudojasi ir ne vienas lietuvis. Į išmanųjį telefoną parsisiuntus programėlę akimirksniu galima atsidaryti sąskaitą, o per kelias dienas gauti mokėjimų kortelę, kuri leidžia atsiskaityti skirtingomis valiutomis įvairiose pasaulio šalyse, pirkti internetu.

Sąskaitos atidarymas ir kortelės išdavimas klientams yra nemokamas. Bendrovė valiutą keičia pagal „Bloomberg" skelbiamą valiutų kursą. Bendrovės atstovas teigia, kad kompanija uždirbti ateityje žada iš papildomų paslaugų, pavyzdžiui, kreditų suteikimo ar draudimo.

„Idėja kilo prieš trejus metus, kai supratau, kiek man kainuoja tarptautiniai pervedimai“, - pasakojo į Lietuvą atvykęs „Revolut“ įkūrėjas.

Nikolajus Storonskis

Pasak jo, pernai liepą sukurtas startuolis kasdien sulaukia apie 2 tūkst. naujų registracijų, o išvis šia paslauga jau naudojasi apie 350 tūkst. vartotojų.

„Ir mes neišleidome nė cento marketingui“, - kalbėjo konferencijos svečias. Kas dieną „Revolut“ sulaukia apie 3 mln. JAV dolerių vertės pervedimų. Kasdien platforma pasinaudoja apie 30 tūkst. klientų.

Kaip didžiausius konkurentus N. Storonskis įvardija kriptovaliutas ir internetinius bankus.

Vis dėlto startuolio įkūrėjas mato savo kūrinio pranašumą prieš panašius projektus: „Skaitmeniniai bankai dažnai pradeda veikti kaip vienos valiutos produktai. Kai pradedi dirbti su viena valiuta, kelias prijungti daugiau sunkus“.

Būtent todėl „Revolut“ iškart pradėjo veikti kaip daugiavaliutinė platforma.

Savo startuolio sėkme įsitikinęs verslininkas paminėjo ir estų įkurtą startuolį „Transferwise“, kuris siūlo tarptautinių piniginių pervedimų paslaugas.

Pasak N. Storonskio, pirmaisiais metais „Transferwise“ kas mėnesį sulaukdavo apie 100 naujų vartotojų, jo startuolis dabar skaičiuoja po 50 tūkst. naujų vartotojų pirmaisiais veiklos metais.

„Revolut“ yra elektroninių pinigų institucija, leidžianti pervesti pinigus į specialią „Revolut“ sąskaitą ir leidžia atsiskaityti skirtingomis valiutomis visame pasaulyje.

Ateityje N. Storonskis žada plėsti suteikiamų paslaugų spektrą: žadama siūlyti paslaugų paketą verslui, plėsti aptarnaujamų valiutų skaičių.

„Vartotojai galės išsiųsti prašymą pinigams gauti. Tai ypač gerai smulkiam verslui ar individualia veikla užsiimantiems gyventojams, - konferencijoje „Lūžio taškas“ kalbėjo svečias. - Taip pat bus galimybė katekorizuoti išlaidas“.

„Revolut“ įkūrėjas įsitikinęs, kad jo sukurta paslauga padės sumažinti mokėjimų kainas, nes bus galima išvengti „Visa“ ar „Mastercard“ taikomų mokesčių. Pasaulinė pinigų aplikacija žada iki nulio sumažinti bankų taikomus mokesčius už pervedimus.

Ateityje planuojama įvesti ir kreditavimo galimybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)