Didelės minios Londono centre rodo, kad miestas populiarus tarp turistų, bet kiek populiarus, palyginti su kitais pasaulio miestais, pasakyti visada sunku.

Vieni analitikų, kurie kiekvienais metais bando įvertinti turistų srautus, dirba technologijų bendrovėje „Mastercard“.

Ši bendrovė pasitelkia finansinių perlaidų duomenis ir pagal juos populiariausias miestas šiemet vis dėlto – ne Londonas, kurį „Mastercard“ tokiu titulavo praėjusiais metais.

Pirmoje vietoje – Tailando sostinė Bankokas, nepaisant karinio perversmo prieš kelerius metus ir pastarųjų metų teroristų sprogdinimų šalies pietuose.

Šiemet Bankoke apsilankė 21,5 milijono tarptautinių turistų, pirmiausia – iš Kinijos. Londone – 20 mln. tarptautinių turistų.

Pasak vyriausio „Mastercard“ ekonomisto Yuwa Hendrick-Wongo, angelų miestu vadinamas Bankokas patrauklus dėl įkandamų kainų. Po Bankoko ir Londono pagal populiarumą tarp turistų šiemet rikiuojasi Paryžius ir Jungtinių Arabų Emyratų didžiausias miestas Dubajus.

Analitikų dėmesį taip pat patraukė Japonijos miestas Osaka, kuris per pastaruosius septynerius metus fiksavo didžiausią tarptautinių turistų prieaugį.