Sprendimas priimtas po inspektorių patikrinimo, nustačius grubių maisto tvarkymo ir higienos reikalavimų pažeidimų.

Įmonėje neveikė savikontrolės sistema, nebuvo atliekami geriamojo vandens ir gatavos produkcijos laboratoriniai tyrimai. Trūko rankų plovimo, dezinfekavimo ir sausinimo priemonių. Priestate žaliavoms laikyti įrengtos sunkiai valomos betoninės grindys, kurios kaip ir sienos, buvo nešvarios, apipeliję, langas be apsauginio tinklelio, patalpoje skraidė musės ir kiti vabzdžiai. Patalpoje buvo prikrauta pašalinių daiktų (įrankių, laužtuvų, malkų ir kt.).

Darbuotojai nedėvėjo darbo drabužių.

„Ši duonos ir pyrago kepimo įmonė iš mažos priskirta vidutinės rizikos grupei ir bus tikrinama dažniau. Tokių įmonių sandėliavimo patalpos turi būti lengvai valomos ir dezinfekuojamos, ant sienų neturi būti pelėsių ar dulkių, būtina tinkamai naikinti vabzdžius ir kitus kenkėjus.

Be to, labai svarbu pagal savikontrolės programas atlikti gaminių laboratorinius tyrimus, kad įsitikinti, ar pagamintas produktas yra saugus“, – pranešime spaudai komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė.

Duonos ir pyrago įmonė galės atnaujinti savo veiklą tik pašalinusi visus nustatytus trūkumus ir po pakartotino inspektorių patikrinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)