Kaip jau skelbta, naujas "Extra Draught" 5,2 proc. alkoholio stiprumo nepasterizuotas, tačiau mikrofiltruotas alus bus pilstomas į 0,5 litro butelius. Naujasis alus pasieks vartotojus toks, kokiu "Švyturio Ekstra" mėgėjai yra įpratę mėgautis bare, nes jo gamybos procese nebus pasterizacijos.

"Draught" alus yra naujiena Lietuvos rinkoje, nes tokio nepasterizuoto ir į butelius supilstyto alaus iki šiol nebuvo. Tuo tarpu pasaulyje gerai žinomos alaus rūšys - airių "Guiness Draught", australų "Fosters Carlton Draught", amerikiečių "Michelob Golden Draft", "Miller Genuine Draft" ar kanadiečių "Labatt Genuine Draft" ir "Sleeman Original Draught".

"Švyturio Ekstra" yra populiariausia alaus rūšis Lietuvoje, užimanti maždaug 10 proc. visos alaus rinkos. Šio alaus kiekvieną mėnesį parduodama apie 2,5 mln. litrų, jis ne kartą pasaulyje yra pelnęs apdovanojimus.

Skandinavijos koncerno "Baltic Beverages Holding" valdoma bendrovė "Švyturys-Utenos alus" pernai uždirbo 65,14 mln. litų grynojo pelno, jos pajamos siekė 302 mln. litų.

"Švyturio-Utenos alui" Lietuvoje priklauso apie 47 proc. rinkos - daugiausiai iš visų šalies alaus daryklų.

"Švyturio-Utenos alaus" pagrindinis akcininkas yra Skandinavijos koncernas "Baltic Beverages Holding", valdantis 75,85 proc. bendrovės akcijų. Koncerno akcijas lygiomis dalimis - po 50 proc. - valdo dvi pasaulio alaus milžinės - Danijos "Carlsberg" bei Didžiosios Britanijos "Scottish&Newcastle".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją