Pasak Turizmo departamento vadovės Jurgitos Kazlauskienės, naujausia turizmo rinkodaros strategija sugulė į 7 projektus, kuriuos patvirtino Lietuvos verslo paramos agentūra. Juose numatytoms priemonėms skiriama daugiau nei 7 mln. eurų. ES lėšos skiriamos gamtos ir kultūros paveldui, tad pagrindinis dėmesys – šioms sritims.

Ties kuriomis rinkomis stiprinamas įdirbis? Anot J. Kazlauskienės, išskiriama 10 prioritetinių rinkų. Tolimiausios – Japonija, Kinija, JAV ir žydų tauta, taip pat sąraše yra 6 Europos šalys.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Evaldos Šiškauskienės nuomone, teisingai nuspręsta daugiau dėmesio skirti žydų, turinčių nemažai sąsajų su Lietuva, paveldo keliui.

„Ta tema jau seniai turėjo būti eskaluojama Lietuvoje. Taip pat pilių ir dvarų kelias. <...> Dabar daugelis jau baigė įsisavinti lėšas ir restauruota tikrai daug dvarų. <...> Manau, šitie du keliai ir gastronomijos kelias (žinia, kad atsidaro daug restoranų), pieno kelias, medaus kelias vystosi labai į visas kryptis“, – pastebi E. Šiškauskienė.

Evalda Šiškauskienė

Plačiau apie tai – įraše.