Konferencijoje #SWITCH! esantis Antanas Guoga DELFI žurnalistei nedaug komentavo sandorio detales:

„Aš asmeniškai nieko nepardaviau, tačiau įmonės, kurios valdo verslus, perka ir parduoda verslus, ir reikėtų su įmonės vadovu kalbėti apie detales. Jei kažkas kažką pardavė, reikia tiesiogiai kalbėti. Tiesiogiai aš nesu savininkas, jei kalbame apie „TonyBet“. Įmonė, kurioje aš turiu akcijų, turi akcijų „TonyBet“. Jie padarė sandorį ir mes džiaugiamės. Jei įkris pinigų, mes džiaugiamės“, – kalbėjo verslininkas ir politikas.

Paklaustas, kas bus daroma su gautais pinigais, jis minėjo, kad „visko daug reikia daryti: padėti Vilniaus universitetui ir visa kita. Žinote, kiek bėdų yra – „Bėdų turgus“, Maisto bankas“, daug turime įsipareigojimų“.

„Lošimų strateginės grupės“ generalinis direktorius Ugnius Šimelionis patvirtino, kad „Betsson“ pranešime akcijų biržoms ir žiniasklaidai nurodyta informacija yra teisinga.

„Kodėl dabar parduota? Todėl, kad taip išėjo. Procesas baigėsi, derėjomės, susiderėjom ir pasirašėme sutartį, todėl dabar“, – komentavo vadovas.

Anot jo sutartyje numatyta, kad visi dabartiniai bendrovės darbuotojai išsaugos darbo vietas.

„Realiai, be jokios ironijos, vyko ilgas procesas ir jis dabar pasibaigė. Buvo įvairios derybos ir pasiruošimas deryboms, viskas vyko iš mūsų pusės pakankamai ilgą laiką. Tas procesas ilgas, daug besidominčių, su vienais ilgiau, su kitais trumpiau kalbėjomės“, – sakė jis.

Pranešime „Betsson“ teigia, kad „TonyBet“ yra antras didžiausias licencijuotas internetinių lošimų operatorius Lietuvoje. Jį įsigijusi įmonė viliasi, kad taip sustiprins savo pozicijas Baltijos šalių regione.

Privačių interesų deklaracijoje A. Guoga nurodęs esantis „Lošimų strateginės grupės“ akcininkas.

Stokholme įsikūrusi „Betsson“ teigia, kad sandoris turėtų būti pabaigtas per vieną mėnesį.

Pranešime nurodoma, kad sandorio suma yra 4 mln. Eur. Taip pat teigiama, kad per pirmąjį šių metų pusmetį nupirkta bendrovė gavo 3 mln. Eur pajamų, o jos EBITDA rodiklis buvo 0,55 mln. Eur.

Bendrovė „Lošimų strateginė grupė“ turi 139 darbuotojus, rodo „Sodros“ duomenys.

Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje teigiama, kad „TonyBet“ operatorė Lošimų strateginė grupė praėjusiais metais gavo 87,68 mln. eurų pajamų - 44,5 proc. daugiau nei 2014 metais (60,668 mln. eurų).

Grupė pernai patyrė 53,9 tūkst. eurų grynųjų nuostolių, kai užpernai buvo uždirbusi 556,3 tūkst. eurų grynojo pelno.

Praėjusių metų pabaigoje įmonėje dirbo 132 darbuotojai (2014 metų pabaigoje - 102). 64,89 proc. Lošimų strateginės grupės akcijų priklauso bendrovei NTSG, kurios vienintelis akcininkas yra A. Guoga. 6,67 proc. Lošimų strateginės grupės akcijų valdo bendrovė „NTSG“, 26,94 proc. - kiti Lietuvos fiziniai asmenys, 1,5 proc. - užsienio fiziniai asmenys.

A. Guoga taip pat yra sporto transliacijų internetu įmonės „Sport media“ ir televizijos žaidimų bendrovės „TV žaidimai“, drabužiais prekiaujančios „Sport Clothes“, nekilnojamojo turto valdymo bendrovių „NTSG“ ir „TR Holding“ akcininkas. Be to, A.Guoga nuo 2007-ųjų sausio pabaigos yra užsienyje registruotos bendrovės „Rate Detective“ akcininkas.

Registrų centro duomenimis, A. Guoga yra vienintelis bendrovių „NTSG“ ir „TR Holding“ akcininkas, jam priklauso 51 proc. „Sport Clothes“ įstatinio kapitalo, taip pat 8 proc. „Sport media“ akcijų. Lošimų strateginės grupės akcijas A. Guoga valdo netiesiogiai - 64,9 proc. priklauso NTSG, dar 6,7 proc. - „TR Holding“.

Gegužės viduryje A. Guoga pranešė pasirašęs sutartį, kuria 20 mln. eurų vertės savo turto Lietuvoje perleido labdaros fondui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)