Iš visų ES sostinių, paklausti apie tokias sferas kaip sveikatos apsauga, užimtumas, aprūpinimas būstu, transportas, kultūra, miesto tarnybos ir imigracija, labiausiai patenkinti gyvenimu yra vilniečiai. 2015 metais teigė esantys patenkinti 98 procentai Lietuvos sostinėje gyvenančių žmonių, 2012 metais tokių buvo 93 procentai.


Nedaug atsilieka antrą vietą užėmę Stokholmas ir Kopenhaga – šiuose miestuose gyvenimu džiaugiasi 97 procentai gyventojų. Toliau rikiuojasi Viena ir Liuksemburgas, kuriuose pasitenkinimą išreiškė 96 procentai žmonių.


Žemiausias pasitenkinimo lygis užfiksuotas Atėnuose. Tik 71 procentas Graikijos sostinėje gyvenančių žmonių sakė esantys patenkinti savo gyvenimu. Tiesa, 2012 metais tebuvo 56 procentais ir tai yra didžiausias augimas tarp visų ES sostinių. Romoje gyvenimu patenkinti 80 procentų, Bukarešte ir Paryžiuje – 83 procentai gyventojų.


Lyginant su 2012 metais, dauguma respondentų sakė esantys patenkinti gyvenimu savo mieste, nors bendras pasitenkinimas krito Amsterdame, Berlyne, Lisbonoje, Paryžiuje ir Helsinkyje.
Gyvenimo kokybės suvokimo apklausą atliko Europos Komisija.

Ji buvo vykdoma 83 Europos Sąjungos didmiesčiuose, miestuose ir priemiesčiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)