Tačiau, pasak darbuotojų atstovo, dėl ginčytinių straipsnių dar bus deramasi, ieškant kompromiso. Premjero atstovas sako, jog dėl kodekso pataisų bus sprendžiama, kai jis bus svarstomas Seime.

„Susitikimas buvo gana kariškas (...). Priėjome tokią nuomonę, kad įstatymas turi būti priimtas, nes reikia permainų, bet net ir priėmus prezidentės veto, jis turi būti taisytinas, nes tiek Vyriausybės, tiek profesinių sąjungų pasiūlymai yra platesni nei prezidentės pasiūlymai“, - po susitikimo su premjeru žurnalistams sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Jo teigimu, profsąjungos nori, kad Darbo kodeksas būtų priimtas su prezidentės pasiūlymais, nes kitu atveju jo taisymas užtruktų ilgiau.

„Šiandien sutarta dar kartą sėsti prie derybų stalo ir ieškoti kompromisinio varianto, kuris būtų priimtas tiek profsąjungoms, tiek Vyriausybės atstovams. (...) Taip pat sutarta, kad Darbo kodeksas vienoks ar kitoks turi būti priimtas dar šos kadencijos metu. Veto turi būti pritarta arba ne, o vėliau daugiau nei trečdalio Seimo narių pasiūlymu įstatymą galima taisyti, nepraėjus pusei metų nuo jo įsigaliojimo. Mes šioje kadencijoje pasistengsime kodeksą sutvarkyti“, - kalbėjo A. Černiauskas.

Premjero atstovas spaudai Mindaugas Janulionis sakė, kad sutarta, jog dėl Darbo kodekso pataisų bus sprendžiama, kai Seimas spręs dėl jo priėmimo.

„Šiandien buvo sutarta, kad vienoks arba kitoks Darbo kodeksas turi įsigalioti nuo 2017 metų ir turi būti priimtas dar šioje kadencijoje. Sutarimo galutinio bus ieškoma. Seimas renkasi šeštadienį ir tada tikriausiai bus nutarta kodeksą toliau tęsti.

Tada jis bus perduotas svarstyti komitetams, o tuomet Vyriausybė su profsąjungomis ir kitomis suinteresuotomis grupėmis bandys derėtis dėl galutinio varianto“, - žurnalistams teigė M. Janulionis.

Anot jo, A. Butkevičius kol kas neapsisprendė, ar pritaria prezidentės Dalios Grybauskaitės veto.

„Toliau pasiūlyta tęsti socialinį dialogą tarp profsąjungų ir premjero, kad būtų galutinai suderinta, koks Darbo kodekso variantas bus priimtas dar šios kadencijos metu. Premjeras kol kas neišreiškė savo pozicijos dėl veto. Jis yra pasakęs, kad kiekvienas Seimo nario mandatas yra laisvas“, - tvirtino M. Janulionis.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė antradienį sakė balsuosianti prieš prezidentės veto birželį Seimo priimtam Darbo kodeksui.

Verslas teigia, jog birželį priimtas kodeksas yra netobulas, tačiau bent jau pakenčiamas kompromisas, kuris gali vesti Lietuvą pažangos keliu. Dėl šalies vadovės grąžinto naujojo Darbo kodekso su pataisomis parlamentas spręs jau šeštadienį, pirmąją šio Seimo kadencijos paskutinės sesijos dieną.

Dėl šalies vadovės grąžinto naujojo Darbo kodekso su pataisomis parlamentas spręs jau šeštadienį, pirmąją šio Seimo kadencijos paskutinės sesijos dieną. Pagal Seimo statutą, gavęs prezidento vetuotą įstatymą Seimas visų pirma balsuoja, ar svarstyti grąžintą įstatymą iš naujo, ar laikyti jį nepriimtu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)