Žinoma, yra keli triukai, kurie gyvenimą Londone padarys lengvesnį ir malonesnį.

Pateikiame 18 dalykų, kuriuos derėtų žinoti prieš kraustantis gyventi į Londoną.

1. Važinėkite autobusu. Kelionė gal ir bus ilgesnė, tačiau autobusas yra puiki priemonė pažinti miestą ir kaimynines apylinkes. Be to, autobusai yra pigesni ir ten beveik visada rasite vietos atsisėsti.

2. Savaitgaliais Westminster rajono venkite kaip maro. Ten tikras chaosas.

3. Patogumas prieš madą - teks paaukoti madinguosius batelius ir rinktis patogesnę avalynę, nes Londone vaikščioti teks ilgai ir daug.

4. Nesinuomokite pirmojo pasitaikiusio buto. Nusistatykite kiek daugiausiai pinigų būsto nuomai galite išleisti ir to laikykitės. O jeigu rasite kažką, kas telpa į jūsų limitą, imkite iš karto. Geri butai Londone išnuomojami per kelias valandas.

5. Nemokėkite pinigų, norėdami užkilti į Londono akį, nes mieste vietų su nuostabiu vaizdu pilna, o svarbiausia, jog jos nemokamos. Pavyzdžiui, apsilankykite „Sky Garden” dienos metu arba užkilkite ant „Tate Modern’s switch House” stogo, jeigu norite Londoną apžvelgti 360 laipsnių.

6. Pasinaudokite galimybe aplankyti nemokamus muziejus - joks kitas miestas tiek neturės. Kai kurie nemokami muziejai Londone: „The National Gallery”, „National Portrait Gallery”, „Wallace Collection”, „Victoria & Albert Museum”, „National History Museum”, „British Museum” ir „Tate” galerijos.

7. Londono miesto ūkiai yra puiki vieta linksmai praleisti savaitgalį su draugais ar šeima. Ten galima gyvūnėlius ne tik glostyti, bet netgi ir šerti.

8. Juodasis „Hackney” taksi yra dvigubai pigesnis negu „Uber”.

9. Sporto salių narystės abonementai Londone kainuoja itin daug, nebent jūsų darbas siūlo tam tikras nuolaidas. Tad vietoj to, įsigykite „ClassPass” ir išbandykite daug skirtingų užsiėmimų visame mieste. O jeigu nusprendžiate vis dėlto eiti į sporto salę, atsineškite savo spyną. Kažkodėl tai Londone yra įprasta.

10. Net jeigu tai ir aukščiausios klasės restoranas, eilėje niekada nepraleiskite daugiau nei valandos. Gal „Instagram” nuotrauka ir sulauktų daug dėmesio, bet ar tai verta?

11. Niekada neikite į Oxford Circus apie 17-18 val. vakaro, nebent norite būti… sutraiškyti.

12. Parsisiųskite „Citymapper” mobiliąją programėlę. Kol nepažinosite miesto, ji bus neįkainojama. Be to, ja gerokai paprasčiau naudotis nei „Google Maps”.

13. Sėdėti ant šaligatvio ir gerti alų po ilgos darbo dienos Londone yra visiškai priimtina.

14. Londone sunku rasti įdomių vietų, nes jos labai išsimėtę arba pasislėpę. Naudokitės „Time Out” portalu arba rekomendacijų paklauskite savo draugų ar kolegų.

15. Jeigu neturite bekontaktės mokėjimo kortelės, įsigykite. Jomis atsiskaityti Londone galima beveik visur, o ir mokėdami prie kasų sutaupysite laiko. Be to, kai pamiršite savo „Oyster” Londono viešojo transporto kortelę, bekontaktė mokėjimo kortelė ją atstos.

16. Londonas yra gerokai labiau išsiplėtęs negu, pavyzdžiui, Niujorkas. Todėl iki norimo tikslo pasiruoškite metro važiuoti bent 45 minutes.

17. Priklausomai nuo vietos, kurioje gyvenate, savivaldybės mokesčiai gali būti itin aukšti, todėl nepamirškite jų pridėti, kai skaičiuojate nuomos limitą.

18. Pasistenkite nesinuomoti buto daugiau negu 7 minutės nuo metro stoties. Be to, būtų labai patogu gyventi prie 24 valandas veikiančių ar naktį važiuojančių autobusų stotelės, nes jų tikrai prireiks. Ypač, jeigu naktiniai metro traukiniai prie jūsų nevažiuos.