Aakcijomis bus atlyginama tik už valstybės išperkamą žemę. Piliečiai, kuriems apskrities viršininko sprendimu nuosavybės teisės atlyginant pinigais yra atkurtos už laisvą (grąžintiną) žemę, šia galimybe pasinaudoti negalės.

Taip nutarė Vyriausybė, pritardama 1997 m. rugsėjo 29 d. nutarimo Nr.1057 ,,Dėl Lietuvos Respublikos piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo įgyvendinimo tvarkos ir sąlygų" pakeitimui.

Vyriausybei patvirtinus Atlyginimo piliečiams už valstybės išperkamą išlikusį nekilnojamąjį turtą valstybei nuosavybės teise priklausančiais vertybiniais popieriais tvarką, nuo 2002 m. per keturis atlyginimo vertybiniais popieriais etapus valstybės įmonė Valstybės turto fondas atlygino 7560 piliečių 153,4 mln. litų už valstybės išperkamą nekilnojamąjį turtą.

Piliečiams buvo siūloma atlyginti keturių įmonių valstybei nuosavybės teise priklausančiomis akcijomis: akcinių bendrovių „Lietuvos telekomas”, „Lietuvos jūrų laivininkystė”, Rytų skirstomieji tinklai” ir „Vakarų skirstomieji tinklai” akcijomis. Šiuo metu (penktojo etapo metu) yra atlyginama AB „Lietuvos telekomo” ir AB ,,Lietuvos jūrų laivininkystė‘ akcijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją