Tokią žinią B. Morno žurnalistams pranešė sekmadienį Sadberyje vykusio Kanados ministrų kabineto susitikimo metu.

Šalies valdžia ruošiasi rugsėjį Kinijoje vyksiančiam G20 susitikimui, kuriame, be kitų aukšto rango Kanados pareigūnų, dalyvaus ir B. Morneau bei šalies ministras pirmininkas Justinas Trudeau.

Paklaustas, ar bus peržiūrėti suvaržymai kitų valstybių, tokių kaip Kinijos, valstybinėms įmonėms Kanadoje įsigyti naftos bendrovių akcijų, B. Morneau neatmetė tokios galimybės. Jis teigė, kad vyriausybė tikisi su kolegomis iš Kinijos užmegzti diskusijas dėl Kinijos investicijų Kanadoje plėtros.

„Mes pareikšime norą atgaivinti ilgalaikius santykius su Kinija. Todėl aptarsime būdus, kaip galime kartu to pasiekti, – teigė B. Morneau. – Aptardami minėtus klausimus bandysime rasti galimybių paskatinti investicijas mūsų šalyje“.

Ankstesnė Kanados vyriausybė, vadovaujama konservatorių ministro pirmininko Stepheno Harperio, 2012 m. patvirtino 15,1 mlrd. JAV dolerių vertės sandorį, kuriuo naftos ir dujų bendrovė „Nexen“ parduota Kinijos įmonei „Cnooc“.

Taip pat buvo išleistas potvarkis, kad ateityje vyriausybė palaimins valstybinių užsienio įmonių ketinimus įsigyti Kanados naftos bendroves, tik „esant išskirtinėms aplinkybėms“.

Pastaruoju metu Kanados ekonomika šlubuoja dėl smunkančių naftos kainų ir dėl to sumažėjusių investicijų ir darbo vietų energetikos sektoriuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją