Reitingo sudarytojai pabrėžia, kad Baltijos valstybės darbo rinkoje pastebimas pagerėjimas, taip pat didėja vartojimas, informuoja ru.delfi.lt.

Pagal pernai metų rezultatus, pirmoje vietoje išliko tos pačios įmonės – Lietuvos atstovės. Nepaisant sumažėjusios apyvartos pernai metais, didžiausios Baltijos valstybių įmonės tebėra naftos perdirbimo ir transportavimo įmonė „Orlen Lietuva“, antroje vietoje – „Vilniaus prekyba“, trečioje – „Maxima Grupė“.

Šiemet lyderių dešimtuke įvyko pokytis – koncernas „Achemos grupė“ užėmė devintą vietą, o Latvijos įmonė „Latvenergo“ paliko dešimtuką.

Lietuvai reitinge atstovauja 29 įmonės, Latvijai – 13 bendrovių, Estijai – aštuonios. Nepaisant to, kad didžiųjų Baltijos šalių įmonių apyvarta 2015 m. sumažėjo (1 proc.), lyginant su ankstesniais metais, grynojo pelno ir užimtumo rodikliai padidėjo.

Nedarbo lygio sumažėjimą „Coface“ pastebi visose trijose valstybėse. Latvijoje, kaip ir Lietuvoje, prognozuojamas augimas, nes padidėjo vartojimas, taip pat planuojamas pagerėjimas darbo rinkoje, padidėjus minimaliam darbo užmokesčiui. Viena iš stipriųjų Estijos pusių nurodoma eksporto struktūros diversifikavimas su pagrindiniu dėmesiu šiaurės šalims.

„Istoriškai Baltijos šalių „Top 50“ formuoja didžiausi regiono žaidėjau chemijos, naftos ir dujų rinkoje, taip pat plataus vartojimo prekių šakos atstovai“, – teigė „Coface Latvia“ direktorius.

Reitingas „Top 50“ sukurtas, remiantis didžiausių įmonių Baltijos valstybėse apyvartos rodikliais 2015 m., neįtraukiant įmonių, teikiančių finansines paslaugas, taip pat ir bankų bei draudimo įmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)