Tai jis pareiškė teisėsaugai pranešus, kad šios direkcijos Kelių planavimo ir plėtros skyriaus vedėjas Artūras Aušra yra įtariamas paėmęs kyšį iš kelių ir tiltų statybos įmonės „Šiaulių plentas“ vadovų už išskirtinių sąlygų sudarymą bendrovei laimėti viešuosius pirkimus.

„Visi pirkimai yra suskirstyti į tam tikras grupes ir visiems pirkimams yra numatytos vienodos sąlygos. Tai reiškia, atskiri darbuotojai sąlygų keisti negali“, - LNK Žinioms trečiadienį sakė E. Skrodenis.

Jis teigė, kad nei viename Kelių direkcijos vykdomame viešajame pirkime nėra sudaromos specifinės sąlygos, kad jį laimėti galėtų vienas tiekėjas.

Anot LNK Žinių, E. Skrodenis gyrė A. Aušrą kaip profesionalų darbuotoją.

Teisėsauga pranešė, kad viešieji pirkimai galbūt neskaidriai vykdyti organizuojant valstybinės reikšmės kelių kapitalinio remonto darbus Šiaulių regione. Jų vertė viršija 1,5 mln. eurų, o A. Aušra įtariamas paėmęs didesnį nei 9,5 tūkst. eurų kyšį.

A. Aušra ir du „Šiaulių“ plento vadovai šiuo metu yra sulaikyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)