Tokioms firmoms ir individualiems asmenims grėstų iki 100 proc. baudos, atsižvelgiant į sumą mokesčių, kurių jie padėjo savo klientams išvengti, jeigu jų veikla būtų pripažinta neteisėta. Tokios baudos numatytos pasiūlymuose, dėl kurių ketinama pradėti konsultacijas.

Šiuo metu buhalteriams vargiai gresia kokios nors sankcijos už įvairias schemas, padedančias išvengti mokesčių, net jei jų klientai yra dėl to nubaudžiami.

„Padedantys išvengti mokesčių asmenys atima iš šalies gyvybiškai svarbias mokestines pajamas, ir ši vyriausybė yra pasiryžusi užtikrinti, kad jie sumokėtų už tai, – sakė jaunesnioji finansų ministrė Jane Ellison. – Šios naujos griežtos sankcijos privers tokius patarėjus dukart pagalvoti.“

Britų premjerė Theresa May ir jos pirmtakas Davidas Cameronas pažadėjo kovoti su mokesčių vengimu po to, kai buvo balandį buvo paskelbti vadinamieji „Panamos popieriai“, atskleidę asmenis ir kompanijas, kurie vengė mokesčių užsiimdami įvairia ofšorine finansine veikla.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)