Apklausos rezultatai atskleidė, kad 43 proc. apklaustųjų neturėjo aiškios nuomonės dėl galimų britų sprendimo pasekmių, 33 proc. nurodė maną, kad ekonomikos situacija suprastės, 32 proc. teigė besitikį, kad reikalai pasisuks į gera, o 35 proc. respondentų sakė nemaną, kad ekonomikos situacija apskritai pasikeis.

Maždaug 15 proc. apklaustų žmonių laikėsi nuomonės, kad situacija darbo rinkoje pablogės, o 24 proc. nurodė maną, kad „Brexit“ kirs per jų asmeninius finansus.

Vis dėlto, nepaisant baimių, vartojimas šalyje tolydžio kyla.

„Nors ir akivaizdu, kad airiai kamuojami netikrumo nuotaikų, „Brexit“ nepakirto jų pasitikėjimo ir noro apsipirkti“,– teigė bendrovės „GroupM Ireland“ vadovas Billas Kinlay. – Po „Brexit“ praėjus dviem mėnesiams vartotojai pradėjo atsargiau vertinti savo finansus – daugiau taupoma, stengiamasi grąžinti skolas, tačiau perkama ne mažiau“.

44 proc. apklaustųjų teigė pradėję labiau taupyti, o 24 proc. tikino planuojantys grąžinti paskolas, o ne didinti savo išlaidas. Maždaug 27 proc. apklaustų airių nurodė dažniau iešką specialių pasiūlymų ir išpardavimų, o ketvirtadalis apklaustųjų pradėjo dažniau apsipirkti pigesnes prekes siūlančiose parduotuvėse.

Vis dėlto 76 proc. respondentų nurodė, kad po „Brexit“ jų vartojimo įpročiai nepasikeitė.

„Dauguma žmonių nusiteikę optimistiškai – 20 proc. apklaustųjų įsitikinę, kad situacija darbo rinkoje gerės, ir tik 15 proc. mano, kad reikalai blogės“,– pridūrė B. Kinlay.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)