Birželį mėsos perdirbimo gamykloje „Krekenavos agrofirma“ pasikeitė vadovas – į šią kėdę vėl sugrįžo Linas Grikšas, kuris prieš mažiau nei metus buvo atleistas iš didžiausios koncerno įmonės vadovo pareigų.

„Po to, kai buvusi „Krekenavos agrofirmos" direktorė Eglė Jaliniauskienė dėl asmeninių priežasčių pasitraukė iš užimamų pareigų, naujuoju įmonės vadovu tapo L. Grikšas. Tai buvo akcininkų sprendimas, įvertinus tai, kad L. Grikšas turi ilgametę patirtį mėsos perdirbimo versle. Šiuo metu „Krekenavos agrofirma" yra koncerno „Vikonda“ sudėtyje, planuojama, kad ir toliau liks šeimos verslo dalis. Derybos dėl įmonės pardavimo nevedamos“, – tuomet DELFI komentavo „Vikondos“ valdybos pirmininkė Jolanta Blažytė.

Rinkoje jau kurį laiką sklando gandai, kad neoficialiai šios mėsos perdirbimo bendrovės veikloje vėl aktyviai dalyvauja ir europarlamentaras Viktoras Uspaskichas.

Tai DELFI iš dalies patvirtino „Vikondos“ valdybos pirmininkė Jolanta Blažytė.

„Viktoras po daugiau nei 10 metų pertraukos pamažu grįžta į verslą. Kaip tiksliai pasiskirstys mūsų veiklos sritys, konkrečiau galėčiau pakomentuoti per ateinantį mėnesį. Šiandien viskas – dar tik projektų lygmenyje“, – komentare DELFI teigė ji.

Pats V. Uspaskichas kalbėjo kiek aptakiau.

DELFI paklaustas, ar tiesa, kad grįžta prie „Krekenavos agrofirmos“ valdymo, V. Uspaskichas pirmiausia perklausė: „Ką reiškia grįžtu?“.

Perklausus iš naujo jis kalbėjo aptakiai, nei paneigė, nei patvirtino informaciją, kad vėl imsis verslo.

„Niekur aš negrįžtu. Nei buvau nutolęs, nei grįžtu. Aš savo vietoje esu. Aš kaip turėjau akcijų, tai taip ir...Turėjau akcijų, bet dabar nėra jų. Veikti mažai ką yra, bet aš ten aktyviai nedalyvauju“, – kalbėjo V. Uspaskichas.

Į klausimą, ar teismas jį jau išskyrė su žmona J. Blažyte ir ar galimas grįžimas prie verslo valdymo su tuo nesusijęs, politikas neatsakė: „Visiems pasakiau, kad šitų klausimų aš iš viso neatsakinėju“.

Darbo partijos įkūrėjas V. Uspaskichas buvo pripažintas kaltu dėl apgaulingo partijos buhalterijos tvarkymo.

Nuo praėjusių metų vidurio J. Blažytė koncerne ėmėsi reformų, buvo pakeitusi pakeitė visus ankstesnius koncerno įmonių vadovus, taip pat ir L. Grikšą, pati išstojo iš Darbo partijos.

Linas Grikšas

Pastarųjų rinkimų į Europos parlamentą interesų deklaracijoje V. Uspaskichas yra nurodęs, kad ryšys su koncernu „Vikonda“, „Krekenavos agrofirma“ ir kitomis įmonėmis sieja tik parlamentaro žmoną J. Blažytę.

Tokie patys duomenys nurodyti V. Uspaskicho privačių interesų deklaracijoje, kuri publikuojama Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos puslapyje.

„Sodros“ duomenimis, „Krekenavos agrofirmoje“ dirba 1150 darbuotojų.

DELFI primena, kad 2006 m. „Krekenavos agrofirma” buvo patekusi į „vokelių skandalą”, kai tuometinė darbuotoja Dalia Budrevičienė apkaltino bendrovę dalį atlyginimo mokant „vokelyje”. Tuo metu įmonei taip pat vadovavo L. Grikšas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas dar sausio 27 d. gavo J. Blažytės pareiškimą dėl santuokos su Viktoru Uspaskichu nutraukimo dėl sutuoktinio kaltės. Kol kas skyrybų procesas nebaigtas.

DELFI primena, kad „Vikondos“ koncerną sudaro dvidešimt įmonių, tarp kurių yra „Kėdainių konservų fabrikas“, „Krekenavos agrofirma“, „Vikeda“ ir kitos.

Registrų centro duomenimis, J. Blažytė valdo kontrolinį koncerno „Vikonda“ akcijų paketą.

Likusi dalis akcijų priklauso jos ir V. Uspaskicho dukrai Laurai ir V. Uspaskicho vaikams iš pirmosios santuokos – Eduardui ir Julijai. 2014 m. koncernas gavo 4,6 mln. eurų pelno, praėjusių metų duomenys dar nepaskelbti.

Praėjusiais metais skelbta, kad Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, V. Uspaskichas su žmona Jolanta Blažyte iš viso turi 35,7 mln. eurų santaupų ir įvairaus turto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (265)