Remiantis „Fitch“ prognozėmis, šiais metais Ukrainos bendrasis vidaus produktas (BVP) turėtų išaugti 1 proc. Anksčiau prognozuotas 1,25 proc. augimas. Ukrainos vyriausybės skaičiavimais, šalies BVP šiemet turėtų išaugti 1,5 proc.

Vidutinės Ukrainos BVP augimo prognozės taip pat sumažintos ir šiuo metu siekia 2 proc. „Fitch“ savo prognozes dėl šalies ūkio plėtros šiemet sumažino jau antrą kartą. Kovą skelbta, kad Ukrainos BVP turėtų didėti 2 proc. – ankstesnėje prognozėje tikėtasi 3,9 proc. augimo. Savo sprendimą „Fitch“ grindžia toliau smunkančiomis Ukrainos eksporto į Rusiją apimtimis, besitęsiančiu kariniu konfliktu šalies rytuose ir prasta finansų sektoriaus padėtimi.

Pagrindinis Ukrainos kreditorius Tarptautinis valiutos fondas prognozuoja, kad šiemet šalies BVP augs 1,5 proc., o infliacijos lygis sieks 15,1 proc. 2017 m. prognozuojamas 2,5 proc. sieksiantis BVP augimas, o infliacija turėtų kristi iki 11 proc.

Pasaulio banko prognozėje teigiama, kad šiemet Ukrainos BVP kils 1 proc., o infliacijos lygis sieks 15 proc. Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas prognozuoja, kad 2016 m. Ukrainos ūkis turėtų išaugti 2 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)