Tačiau tai nereiškia, kad bus ribojamos atostogautojų teisės, sakė bendrovės vadovas generolas Talkornas Tantasithas.

Priemonės tikslas esą yra padėti policijai, „jei kas nors per ilgai užsibus šalyje arba slapstysis". Generolas patikino, kad policija tik tada galės nustatyti SIM kortelės buvimo vietą, jei tai sankcionuos teisėjas.

Iki šiol turistai Tailande SIM korteles savo mobiliesiems telefonams galėdavo įsigyti nepateikę dokumento. Kai kurios oro bendrovės telefono korteles dovanoja keleiviams.

Tailande kasmet apsilanko milijonai turistų - 2016-aisiais jų laukiama 32 mln. Turizmo sektorius sukuria dešimtadalį šalies BVP.

Karinė chunta po valdžios perėmimo 2014-aisiais mėgina labiau kontroliuoti turistus. Prieš dvejus metus būta planų kiekvienam turistui uždėti vadinamąją saugumo apyrankę, oficialiai - dėl jo paties saugumo.

„Jei turistai yra neblaivūs ir užmiega paplūdimyje, mes galime juos grąžinti į viešbutį", - tada sakė policijos vadas ir atkreipė dėmesį į dviejų britų atostogautojų nužudymą paplūdimyje. Tačiau šių planų greitai buvo atsisakyta.

Metų pradžioje Tailando žiniasklaida skelbė, kad asmeniniai turistų duomenys kaupiami centiniame registre.

Užsieniečiai, gyvenantys ir dirbantys Tailande, jau dabar pirkdami SIM kortelę arba sudarydami mobiliojo ryšio sutartį, turi pateikti savo paso kopiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)