„Šia priemone bus siekiama skatinti rizikingesnių smulkiojo ir vidutinio verslo įgyvendinamų projektų finansavimą, kuris bus teikiamas žemesne nei rinkos kaina, tokiu būdu toliau bus skatinama verslo plėtra ir investicijos šalyje“, – teigia ūkio viceministras Marius Skarupskas.

Priemonė įgyvendinama per 2016 m. balandžio 15 d. įsteigtą „Verslo finansavimo fondą, finansuojamą iš Europos regioninės plėtros fondo“, kurio valdytoja paskirta UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“). Priemonei įgyvendinti iš viso skirta 84,07 mln. Eur 2014-2020 m. Europos Sąjungos fondų lėšų.

Planuojama, kad pagal priemonę verslininkai galės gauti iki 4 mln. Eur dydžio finansavimą, o jame atrinktų finansų tarpininkų privačių lėšų suma turės sudaryti ne mažiau 65 procentų.

Šiuo metu rinkos dalyviai kviečiami teikti pastabas ir pasiūlymus priemonės „Pasidalytos rizikos paskolos, finansuojamos iš Europos regioninės plėtros fondo“ sąlygoms dėl finansų tarpininkų atrankos (techninei užduočiai ir tiekėjų kvalifikacijos kriterijams).

Priemonės „Pasidalytos rizikos paskolos, finansuojamos iš Europos regioninės plėtros fondo“ techninė užduotis ir minimalūs tiekėjų kvalifikacijos kriterijai paskelbti Ūkio ministerijos tinklalapyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)