Sberbank“ banko vadovas Germanas Grefas savo ruožtu prognozavo būsto brangimą.

2017 m. būsto paskolų palūkanos Rusijoje gali smukti žemiau 11 proc. metinių palūkanų normos ribos. Būtent toks buvo V. Putino pareiškimas rugpjūčio 4 d. susitikimo su G. Grefu metu.

2016 m. sausio-birželio mėn. vidutinė metinė palūkanų norma siekė 12,99 proc., rašo rbc.ru.

„Tikimės, kad šis normos mažėjimas iki metų pabaigos reikš, kad ateinančiais metais valstybinių subsidijų jau neprireiks. Manome, kad šių metų ketvirtame ketvirtyje paskolų rinkoje bus stebimas realus atsigavimas.“ – prognozėmis dalijosi G. Grefas.

V. Putinas savo ruožtu pabrėžė, kad tiems, kurie nori pagaliau išspręsti būsto klausimą, nevertėtų laukti tolesnio kreditams taikomų palūkanų mažėjimo ir imti kreditą dabar pat.

„Geriau nelaukti, nes vis dėlto su infliacija susiję procesai vyksta toliau, todėl tie, kurie nori ir yra pasirengę, geriau tai turėtų padaryti dabar“, - rekomendavo jis.

„Esate visiškai teisus“, - į šiuos V. Putino žodžius reagavo G. Grefas.

Jo manymu, būtent dabar yra vienas teisingiausių momentų būstui įsigyti.

„Visada bet koks ekonominis procesas turi dvi dedamąsias: paskolos bus pigesnės, bet augs kainos. Taigi dabar, manau, vienas palankiausių momenų, kai paskolos jau pigesnės, o būstas vis dar labai pigus“, - aiškino jis.

Jau anksčiau tą pačią dieną Rusijos centrinis bankas pranešė, kad pirmoje 2016 m. pusėje Rusijos bankų išduotų būsto paskolų skaičius augo 44 proc.

Iš viso 2016 m. sausio-birželio mėn. bankai skyrė 389 800 tūkst. būsto paskolų, kurių bendra suma siekia 664,5 mlrd. rublių (8,91 mlrd. eurų).

DELFI primena, kad Rusijos ekonomika nerodo jokių atsigavimo ženklų.

Aukštosios ekonomikos mokyklos „Plėtros centro“ instituto ekspertų vertinimu, 2016 metų duomenimis, Rusijos BVP gali sumažėti 1,5 proc., o ateinančius kelerius metus nuosmukis gali tęstis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)