Gėrimų gamintojai pripažįsta, kad gėrimų kainos gali kilti jau lapkritį.

„Lietuvos rezultatai gerokai išsišoka iš kitų šalių. Mes planuojame, kad pirmaisiais metais Lietuvoje surinksime 73 proc. visų pakuočių, pavyzdžiui, Estijoje pirmaisiais metais surinkta 40 proc., Danijoje – 55 proc., Švedija – 51 proc. Taigi lietuviai yra unikali tauta”, - televizijai sakė VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ generalinis direktorius Gintaras Varnas.

Gėrimų gamintojai ir administratoriai gavo laiškus, kad nuo lapkričio sistemos administratoriui už kiekvieną butelį turės sumokėti po 2,5 euro centus. Dėl šio mokesčio produktų kainas planuoja kelti ne tik aludariai, bet ir gaiviųjų gėrimų gamintojai.

„Būtinai reikės kelti (kainą – DELF), nes pasiskaičiavome, kad pagal tą kainodarą, kurią mums duoda mūsų pirkėjai, didieji prekybos tinklai, norėdami gauti 2,5 euro centus, kaina lentynoje turėtų padidėti 5 euro centais”, - sakė bendrovės „Druskininkų rasa“ direktorė Jolita Jolanta Sinevičienė.

Gyventojai už į taromatus pristatytą tarą gauna 10 euro centų, tokio paties dydžio depozitą jie sumoka ir pirkdami gėrimą parduotuvėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (675)