Antradienį Th. May pirmininkaus pirmajam pramonės ir ekonomikos strategijos komiteto posėdžiui, kuriame, be kitų kabineto narių, posėdžiaus iždo sekretorius Phillipas Hammondas, prekybos sekretorius Liamas Foxas ir Gregas Clarkas, kurio vadovaujamas departamentas bus atsakingas už plano įgyvendinimą.

„Turime sukurti tinkamą pramonės strategiją, kurioje pagrindinis dėmesys kreipiamas į našumo gerinimą, daug ir sunkiai dirbančių žmonių atlyginimų kėlimą ir platesnių galimybių jaunimui kūrimą, – teigė Th. May. – Taip pat privalome sukurti darnaus augimo visoje šalyje planą, nepamiršdami nė vieno kaimo ar miesto. Jeigu norime pasinaudoti po „Brexit“ atsivėrusiomis galimybėmis, privalome užtikrinti savo ekonomikos klestėjimą“.

Savo kalboje praėjusį mėnesį Th. May sakė, kad „tinkama pramonės strategija“ galėtų būti pritaikyta apsaugant strateginius pramonės sektorius ir bendroves. Kaip pavyzdį ji pateikė nesėkmingą JAV farmacijos bendrovės bandymą prieš dvejus metus įsigyti Didžiosios Britanijos vaistų gamybos įmonę „Astra Zeneca“. Neseniai suburtas komitetas sieks skatinti investicijas ir daugiausia dėmesio kreips į pramonės šakas ir technologijas, suteikiančias šaliai „konkurencinį pranašumą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)