Šis draudimas galioja bendrovėms, kurios bendradarbiavo su komercinėmis struktūromis, įsikūrusiomis Kijevo nekontroliuojamame Donbaso regione, ir kurioms iki šiol nebuvo taikomos sankcijos, informuoja BBC.

Įmonių, įtrauktų į „juodąjį sąrašą“, Ukrainos valdžia neįvardina.

„Ukrainos saugumo tarnyba ketina ir toliau demaskuoti teroristinių vadinamųjų Donbaso ir Luhansko respublikų finansavimo kanalus ir priešintis Rusijos ekonominei ekspansijai“, – teigiama tarnybos pranešime.

2015 m. rugsėjį Ukrainos prezidentas Petro Porošenka dėl konflikto šalies rytuose į sankcionuojamų asmenų sąrašą įtraukė dar 400 žmonių, sankcijos įvestos ir per 100 juridinių asmenų, daugiausia iš Rusijos.

Rugsėjo 16 d. P. Porošenka pasirašė įsakymą, kuriuo įsigaliojo Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (SNBO) sprendimas taikyti antirusiškas sankcijas.

Pasak P. Porošenkos, SNBO sprendimu plečiamos sankcijos taikomos 400 fizinių bei per 100 juridinių asmenų, „atsakingų už nusikalstamos veiklos Ukrainos atžvilgiu vykdymą“.

Prezidentas patikino, kad sankcijos plečiamos griežtai koordinuojant veiksmus su Kijevo partneriais Europos Sąjungoje, JAV ir kitose šalyse.

Pagal sankcijas numatyta blokuoti aktyvus, taikyti laikinuosius apribojimus naudotis turimais aktyvais, uždrausti išvežti kapitalą už Ukrainos ribų, taikyti vizų išdavimo apribojimus.

Sankcijos įvestos karinėms institucijoms, žiniasklaidai, taip pat bankams, tęsiantiems savo veiklą Donbase, ir aviacijos bendrovėms, skraidinančioms į Krymą. Vėliau sankcionuojamų fizinių bei juridinių asmenų sąrašas buvo ne kartą plečiamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)